Ugen der gik
Læsetid: 5 min.

Langt om længe træder Putin i karakter som historiker

Sibirien står i flammer, men til gengæld er mysteriet om Ukraines oprindelse endelig blevet løst – af Vladimir Putin. Vi leverer det egensindige overblik over endnu en uge, der er kørt af sporet
Ruslands præsident Vladimir Putin har denne sommer tændt for det lange lys og kastet sig over de historiske forbindelser mellem Rusland og Ukraine helt tilbage fra Middelalderen og frem til i dag i et 5.000 ord langt essay.

Ruslands præsident Vladimir Putin har denne sommer tændt for det lange lys og kastet sig over de historiske forbindelser mellem Rusland og Ukraine helt tilbage fra Middelalderen og frem til i dag i et 5.000 ord langt essay.

ALEXEY NIKOLSKY

Moderne Tider
17. juli 2021

Gennem sommeren gør vi hver uge status over ugens bemærkelsesværdige begivenheder – de vigtige, de mærkværdige og de vanvittigt perifere.

Ugens hyggehistoriker

Når folk bliver ældre, sker det tit, at de begynder at interessere sig for historie, og Vladimir Putin på 68 år er ingen undtagelse. Efter Ruslands præsident sidste sommer udgav en artikel om ’den sande lære fra Anden Verdenskrig’ – en tekst, som en historiker her i avisen vurderede til lige omkring dumpeniveau – har han denne sommer tændt for det lange lys og kastet sig over de historiske forbindelser mellem Rusland og Ukraine helt tilbage fra Middelalderen og frem til i dag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her