Klumme
Læsetid: 4 min.

På Tuse Næs er der plads til at tænke

Tuse Næs har hverken iskiosk eller minigolf, til gengæld er der masser af bakkede marker og krystalklare fjorde fyldt med rejer, krabber og blåmuslinger. Her kan man give sig hen til naturen og gå på opdagelse i fortiden i den gamle kirke, hvor bizarre dommedagsscener udspiller sig på væggene
Tuse Næs har hverken iskiosk eller minigolf, til gengæld er der masser af bakkede marker og krystalklare fjorde fyldt med rejer, krabber og blåmuslinger. Her kan man give sig hen til naturen og gå på opdagelse i fortiden i den gamle kirke, hvor bizarre dommedagsscener udspiller sig på væggene

Mia Mottelson

Moderne Tider
10. juli 2021

De færreste ved, hvor Tuse Næs ligger, når jeg fortæller, at min familie har sommerhus der. Så lad os for en god ordens skyld starte med at få geografien på plads: Det er det lille stykke land, en halvø vel egentlig, der stikker ud mellem Lammefjorden og Holbæk Fjord.

Kommer du kørende ad Nykøbingvej fra Holbæk, skal du bare dreje til højre i det første lille kryds, når du har en bedemandsforretning på den ene side og et gammelt busskur på den anden. Her stod i mange år skrevet med graffiti »Det er så vigtigt at tænke«.

Umiddelbart er der ikke meget at tage sig til på Tuse Næs. Du finder hverken store hvide sandstrande, isbutikker eller minigolf i klitlandskaber. Men efter mange weekender på næsset, har jeg lært, at området har en underspillet charme, og at der, måske netop på grund af fraværet af klassiske ferieaktiviter, faktisk er tid til at tænke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Tak for en dejlig anbefaling.