Hjemmesafari
Læsetid: 4 min.

Hvis du tænker over det, lyder en firesporet vej faktisk ligesom havet

Jeg havde aldrig troet, jeg skulle tilbringe så meget tid ved Ringvej 3, hvor Rødovre møder Glostrup, Ballerup og Herlev, men det skulle jeg, og det fejler ikke en skid
Moderne Tider
24. juli 2021
Jeg havde aldrig troet, jeg skulle tilbringe så meget tid ved Ringvej 3, hvor Rødovre møder Glostrup, Ballerup og Herlev, men det skulle jeg, og det fejler ikke en skid

Mia Mottelson

Ikke alle steder er et tilvalg, mange er et tilfælde, og sådan har jeg det med det ydre Rødovre og omegn.

Ude ved Ringvej 3, skråt over for Vestforbrændingen og lige der, hvor Rødovre støder sammen med nabokommunerne Glostrup, Ballerup og Herlev, har jeg de senere år tilbragt rigtig, rigtig meget tid. Det skyldes, at jeg og min familie har købt et kolonihavehus derude, og selv om det er dejligt med flagstang, flaskeøl og træsko uden hælkappe, skal det her ikke handle om livet inde i haven, men om den store verden udenfor: om Ydre Rødovre og omegn, som er den nye geografi, jeg er begyndt at udforske. 

I begyndelsen var dette område lidt en abstraktion i kategori med en forstad til Bukarest eller en udfletning nær Stuttgart – en slags ikkested, jeg godt kunne regne ud måtte findes, men som jeg aldrig tænkte videre over og absolut ikke forestillede mig at bruge længere tid i.

Men det har jeg altså gjort, og det er der mange gode ting at sige om:

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det kunne altså være fedt med et kort over herlighederne, foto, kopieret eller hjemmelavet med fremhævelser af turistens yndlingssteder.

Men tak for indblikket :-)

Thomas Tanghus, Katrine Damm og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Bor selv i en HF ved ring 3 OG motorvej - mit første hus lå op af motorvejen og dér var temmelig meget 'vesterhavssus', - mange har dog boet der i dekader og været glade.
- Skiftede hus til den anden side af foreningen, så nu er 'havets susen' - for det meste mere moderat, alt efter mylderetid og vindretning - bevares ;-)

- I Rødovre har jeg min vinterresidens, - og er helt enig: det er der nemlig (heller) ikke en skid i vejen med :-)

erik pedersen, Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Ja, der er meget der lyder som havet, prøv bare at lægge øret til en konkylie - eller i mangel af bedre et tomt mælkekarton. Men ih, hvor ville jeg dog ønske jeg kunne overbevise min hjerne om at de kommunale fejemaskiner, der patruljerer her på Christianshavn flere gang om dagen - sikkert fordi det er hyggeligere at køre her end så mange andre steder - også ville lyde som havet. Så kunne jeg slippe for at bruge høreværn, for spektaklerne lyder desværre ikke som noget andet end hvad de er: fejemaskiner. Hvis de så bare gjorde rent, men det kan de jo ikke for parkerede biler, så opgaven kræver i virkeligheden noget så anakronistisk som en mand og en kost. Men det duer jo heller ikke, fordi dagens mand er slet ikke er konstrueret til at håndtere en kost og ville gå ned med diskusprolaps allerede efter første uge. Så er det måske alligevel det bedste af to onder, at jeg må ty til høreværn - hvis altså ikke en eller anden kommer op med en acceptabel analogi til lyden af fejemaskiner. Det kunne jo være at der mod alle odds alligevel var noget; for hvem ville have troet at en 4-sporet motorvej lyder som havet, hvis man ikke lige havde fået det fortalt?

jens christian jacobsen

.. og hvis man tænker mere over det, finder man ud af, at der er for mange biler og for lidt hav.
Hvis man foretrækker at fortrænge i stedet for at tænke, ender man med: You had to live with it. Det sidste er nok det sværeste. Trods alt.

Per Christiansen

Min familie har i mere end 60 år haft et sommerhus der ligger 30 meter fra havet. En gang har jeg haft en gæst der lettere utilfreds sammenlignede havets brusen, med en motorvej. Vi andre kiggede måbende på ham, for sådan havde vi aldrig oplevet havets brusen.
Han sov i telt lige op til stranden, og havde åbenbart funderet over lyden og sit udsagn , for næste morgen beklagede han sammenligningen. Han mente selv at der var sket det, at han i nattens løb havde lagt storby borgeren og bilisten fra sig, og åbnet sig for naturens lyde. Om morgenen, da solens stråler vækkede ham, kunne han pludselig høre alle nuancerne, småstenes rullen der kan lyde som blide xylofoner, forskellene på bølgernes størrelse, havfuglenes snakken og tankerne om havets brusen som en motorvej tørrede bort som duggen i solens varme. : )