Sport
Læsetid: 5 min.

Tour de France begyndte med en kvinde med et papskilt, men har vist sig at være det bedste i årtier

Danske Jonas Vingegaard har været med til at levere store fortællinger ved sommerens Tour de France, der har overgået alle forventninger
Tadej Pogačar i den gule trøje med danske Jonas Vingegaard bag sig.

Tadej Pogačar i den gule trøje med danske Jonas Vingegaard bag sig.

Daniel Cole

Moderne Tider
17. juli 2021

Alt kan ikke planlægges i sport, men få steder spiller tilfældigheder og uheld så stor en rolle som i landevejscykling. Det gælder ikke mindst i Tour de France, verdens tredjestørste sportsbegivenhed, hvor de deltagende ryttere aldrig kan gardere sig mod ubekendte faktorer, uanset hvor grundigt de forbereder sig. Vind og vejr, en punktering eller en mekanisk defekt kan hurtigt ændre løbets dramaturgi. Det er betingelserne, når man vil køre på cykel gennem åbne landskaber, og det har altid været accepteret af både sportens ryttere og fans. På samme måde blev det betragtet som sort uheld, da en kat i 1997 løb ud på vejen og forårsagede det styrt, der sendte Marco Pantani hjem fra Giro d’Italia og svækkede hans chancer ved det følgende Tour de France.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

William Mannicke

Cavendish, Vingegård og Rosas gode ben..

Det er heelt viiildt!!

Kasper Linneberg, Maj-Britt Kent Hansen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Kasper Pedersen

2021 er bestemt en god årgang.

Louise Hansen

DANSKE DANSKE!

Jeg husker Bjarne Riis. Han vandt tour de france, men så var han dopet, og nu er han skrevet ud af historien. Det er i år 25 år siden, han vandt, det husker man helst ikke. Og alt er anderledes. Nu er alle rene. Vi kan godt tillade os igen at hylde en ny komet på den franske scene.

DANSKE DANSKE!

Maj-Britt Kent Hansen

Apropos ben.

Asger Leth og Jørgen Leth har sammen lavet filmen "I walk".

Handler om ben. Jørgen Leths. Om at kunne gå eller snarere at have svært ved det. Om at undgå at falde. Om at blive gammel. Og også om cykelløb.

Et udmærket portræt. Vistes på TV2 i går aftes. Kan ses på TV2Play.

Flemming Olsen

Alt er anderledes end i 1996, og nu er vi alle rene. Men hvad så med den politirazzia der pludselig blev iværksat for nogle dage siden mod Bahrain-Victorius - det førende team i holdkonkurrencen? I 1996 da Riis vandt blev alle journalister, som begyndte at stille spørgsmål om doping, hængt ud som illoyale glædesdræbere, der ikke kunne eller ville se det store ved hans sejr. Først i det skandaleramte Tour de France i 98 vendte vinden pludselig foranlediget af hans egen ikke særligt smarte bemærkning "Jeg er aldrig testet positiv". Folk var begyndt at kede sig grundigt over Riis, som ikke vandt noget længere og i øvrigt altid havde været kedelig og ikke ligefrem nogen charmetrold. Nu skulle vi have nye historier, og han skulle rives ned som han tidligere var blevet bygget op.

Kan det samme ske for Vingegaard?