parforhold
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min kæreste vil ikke tage barsel

Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
21. august 2021

Min kæreste og jeg blev forældre for tre måneder siden. Jeg er på barsel fra mit studie på universitetet,  han er selvstændig. De sidste par uger er han begyndt at tale om fordelene ved at overlade barslen til mig.

Praktisk set har han ret: Jeg kan uden problemer udskyde mit studie og skal nok finde arbejde, uanset hvornår jeg bliver færdig. Han arbejder i projekter, som kræver hans ledelse fuldt og helt i tidsrum, han ikke helt er herre over i en branche, hvor man hele tiden skal holde sig synlig – og samtidig trækker hans indtægt den tungeste del af vores hverdag. Så, ja, det nemmeste er, at jeg tager barslen.

Beslutningen er min, han lægger ikke noget pres, og han er nærværende, kærlig, omsorgsfuld og alt det der over for vores barn. Alligevel mærkes det forkert. Jeg har nævnt det for min mor, som siger »afkald på ligestilling«, »typisk mænd« og mere af samme skuffe – det kan jeg ikke bruge til noget.

Har I et godt råd?

— Mor på barsel

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her