Ugen der gik
Læsetid: 3 min.

Vi elsker Tommy Ahlers!

Pyt da med at Tommy Ahlers ikke lige gad at kæmpe kampen for klimaet og en bedre politisk kultur til ende. Han er jo sådan et sødt, sjovt og intelligent væsen! Her kommer vores egensindige overblik over endnu en uge, der er kørt af sporet
Tommy Ahlers har forladt sin plads som folketingsmedlem for Venstre (V).

Tommy Ahlers har forladt sin plads som folketingsmedlem for Venstre (V).

Maria Albrechtsen Mortensen

Moderne Tider
7. august 2021

Gennem sommeren gør vi hver uge status over ugens bemærkelsesværdige begivenheder – de vigtige, de mærkværdige og de vanvittigt perifere.

Ugens krammebjørn

Selv om Tommy Ahlers med sit stop i Folketinget dybest set har svigtet både Venstre og de 26.420 vælgere, som stemte personligt på ham ved valget for to år siden, er der ingen grænser for, hvor populær manden er. Profiler fra begge sider af salen roser således den nu tidligere politiker i hjertevarme vendinger på hans Facebookside: »Har kæmpe stor respekt for din indsats,« skriver boligminister Kaare Dybvad (S), mens Morten Messerschmidt (DF) bemærker, at det har været »et privilegium« og »en fornøjelse« at arbejde sammen med Ahlers. Og Ida Auken, som for tiden er socialdemokrat, er den allermest positive: »Du er et gennemført ordentligt, sjovt og klogt menneske, og dansk politik bliver fattigere uden dig,« skriver hun.

Her på redaktionen er vi helt enige: Vi elsker også Tommy Ahlers. Pyt da med, at han ikke lige gad at side tiden ud og kæmpe kampen for klimaet og en bedre politisk kultur til ende. Han er jo sådan et sødt, sjovt og intelligent væsen! Vi elsker Tommy Ahlers! God vind, Tommy!

Kristian Villesen

Ugens passende straf

Mia Mottelson
»En passende straf ville være at vikle ham i harsk bacon og drukne ham i svinefedt.« Sådan har Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, i et kommentarspor på Instagram foreslået, at man straffer en muslimsk terrorist.

De sociale medier er i oprør. Nogle fordømmer udtalelsen, og kalder politikeren en skamplet for demokratiet, mens andre roser hende.

Måske bør man faktisk hilse dette bud på at udvikle alternative metoder i retssystemet velkommen. Kunne man for eksempel forestille sig, at de, der hater på muslimske medborgere, frem for at blive sigtet efter §266 om hadforbrydelser, bliver gnedet i hvidløg, drysset med koriander og rullet som en durum?

Eller at unge, der overtræder ordensbekendtgørelsen, når de spiller triphop ved 126db klokken tre om natten på Islands Brygge med deres soundbox, frem for at få bøder bliver bundet foran et B&O anlæg, der afspiller DR Underholdningsorkestrets version af W.A. Mozarts 45 symfonier med en samlet spilletid på 715 minutter?

Find selv på flere …

Line Vaaben

Ugens ferieplage

Tilbage i juli kunne man i Berlingske læse, hvordan Gentoftes strande var udsat for »misbrug« af »udefrakommende« gæster, der lavede mad og røg vandpibe og hash i et sådan omfang, at det kunne lugtes »ud over hele stranden«.

Det var den konservative kommunalpolitiker i Gentofte Andreas Weidinger, der var ude med riven og udpegede synderne til at være folk syd for København, der kom til særligt Bellevue Strand med S-togets linje C.

»Man skal opføre sig ordentligt, ligegyldigt hvor man tager hen,« formanede Gentofte-politikeren.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I denne uge er det så Skagen, der har været plaget efter et besøg udefra. Efter den såkaldte Hellerup-uge i uge 29, der af mange er associeret med champagne og dyre biler, hvor turister strømmer til byen, har smitten i Skagen nemlig været kraftigt stigende.

Faktisk befandt Skagen Sogn sig denne uge på kanten til nedlukning med en incidens på over 850. Stiger tallet til 1.000, vil det betyde nedlukning af blandt andet kulturinstitutioner, SFO’er og idrætsforeninger, og også den kommende uges skolestart vil blive påvirket.

Det er uvist, om det specifikt er Gentofte-borgere, der har taget smitten med til Skagen. Sikkert er det dog, at Skagens strande ikke har lidt nogen overlast, for som Andreas Weidinger slog fast tilbage i juli:

»Vi (Gentofte-borgere red.) opfører os ikke som på Bellevue.«

Johanne Breum Jacobsen

Ugens bestikkelse

I Tyskland er smittetallene på vej op, og kun 62 procent af befolkningen har fået første stik. Det har fået flere delstater til at tage alternative metoder i brug for at få især unge borgere til at blive vaccineret. Blandt andet er delstaten Thüringen begyndt at bestikke dem med en gratis bratwurst ved vaccinationscentrene, mens Berlin har holdt vaccinationsfester med dj’s til langt ud på natten. Andre har lokket med billetter til fodboldkampe, gavekort og autografer fra kendte sportsstjerner.

Soeren Stache

Men hvorfor egentlig stoppe ved vaccinerne? Statslig bestikkelse af de unge kan sagtens bruges i mange andre sammenhænge. Hvad med en tur på Frankies pizzeria, hvis man dropper elløbehjulet? En personlig hilsen fra en youtuber, hvis man lover aldrig at sige ’cringe’ igen? Eller måske en tur til Dubai med alt betalt, hvis man søgte ind på en velfærdsuddannelse? Et sådant system ville både gavne de unge og resten af samfundet, der kunne slippe deres pizzabakker, soundboxe og dårlige livsvalg. En ren win-win situation.

Martine Amalie Krogh

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Frederikke Nielsen

Hæ, gode pointer... med nogle paradokser.... vi vil absolut ikke have levebrødspolitikere, men når en politiker omvendt vælger at følge sin personlige overbevisning, så er det også forkert. I stedet kunne Tommy Ahlers personlige valg, og de årsager han lægger til grund, bruges positivt til at skabe et mere handlingsorienteret folkestyre., hvilket er en åbenlys mangel i det nuværende ekkokammer. Pernille Vermund er et prima eksempel på, hvordan det er gået galt.

Stella Lystlund

G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.

"»En passende straf ville være at vikle ham i harsk bacon og drukne ham i svinefedt.«

"Sådan har Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, i et kommentarspor på Instagram foreslået, at man straffer en muslimsk terrorist." Citat Information.

Amygdala fungerer fint hos alle i Nye Borgerlige.

Stella Lystlund

G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.

Det er klart, at en arkitekt, som omtaler andre som formanden for Nye Borgerlige gør, hverken kan leve af sit virke eller være ansat.

Bygherrer og tegnestueledere er sjældent selvpinende typer.

Så er det sandelig heldigt, at nogle af landets indbyggere er villige til at forsørge hende.

Denne tone findes ikke engang i en skurvogn på en byggeplads, fordi i en skurvogn har vi håndværkere, ingeniører, konstruktører, arkitekter mm. og de kan vel træffe at være muslimer hver især.