Stambord
Læsetid: 5 min.

Færøernes madscene boomer – den fermenterede grindehvals tid er kommet

Færøerne har længe haft en lidt skjult rolle i det nordiske køkkens sejrsgang, men på det seneste er øernes madkultur for alvor kommet på det kulinariske verdenskort. Nu rejser gastroturister til Thorshavn for at smage delikatesser, som færingerne engang skammede sig over
På grund af kulden udvikler søpindsvin sig langsomt i færøsk farvand, og det giver en mere udviklet smag.

På grund af kulden udvikler søpindsvin sig langsomt i færøsk farvand, og det giver en mere udviklet smag.

Mia Mottelson

Moderne Tider
28. august 2021

Det var selveste Emma Gad, der i 1905 ville fremvise de oversøiske danske besiddelser i Tivoli, så danskere kunne se folk og ting fra Færøerne, Island, Grønland og de såkaldt Dansk-Vestindiske Øer. Man var stolt af at være overmagt, og udstillingen kom i forlængelse af andre initiativer som ’Kina i Tivoli’ og ’Syd-Indien i Tivoli’. Verden skulle importeres til Danmark.

Tivoli anno 2021: Foran mig står den mest sirlige skaldyrsanretning, jeg længe har set: tyndtskårne hestemuslinger i egen skal, dækket af en kamille-kombuchavæske med små olieperler på, rå og intenst smagende søpindsvin og molboøsters, der kan blive op mod 500 år gamle. Alt sammen produkter fra Færøerne. Alt sammen serveret på Restaurant Koks’ pop up-restaurant i forlystelseshaven.

I Tivoli har man for nylig lanceret en satsning, hvor man vil højne det før så sløve udvalg af gastronomiske muligheder, og chefkok Poul Andrias Ziska har i øjeblikket indtaget Det Japanske Tårn med den mad, han har udviklet på sin restaurant med to michelinstjerner.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her