Interview
Læsetid: 3 min.

I Frederikshavn er en vej opkaldt efter DR Pigekorets dirigent Tage Mortensen. Nu overvejer kommunen at omdøbe den

Et »rædselsregime« – sådan beskriver flere tidligere korsangere hverdagen i DR Pigekoret under den tidligere chefdirigent Tage Mortensens ledelse. I hans hjemby Frederikshavn er en vej opkaldt efter den afdøde dirigent, men det overvejer kommunen nu at ændre på, fortæller borgmester Birgit S. Hansen (S)
Tage Mortensen var chefdirigent for DR Pigekoret i 35 år indtil 2000. I hans hjemby Frederikshavn valgte man for ti år siden at hædre hans arbejde ved at opkalde en villavej efter ham, men nu overvejer kommunen at ændre navnet.

Tage Mortensen var chefdirigent for DR Pigekoret i 35 år indtil 2000. I hans hjemby Frederikshavn valgte man for ti år siden at hædre hans arbejde ved at opkalde en villavej efter ham, men nu overvejer kommunen at ændre navnet.

Morten Langkilde

Moderne Tider
28. august 2021

– Hvorfor valgte I at opkalde en vej efter Tage Mortensen?

»Det gjorde vi, fordi Tage Mortensen er frederikshavner, og vi gerne ville hylde et musikalsk talent, som har været en ambassadør for Frederikshavn.«

– Hvorfor overvejer I nu at ændre vejens navn?

»Jeg kan sige det meget kort: #MeToo. Det skyldes hele den bølge, der er startet omkring opførsel. I den forbindelse er det kommet frem, at flere sangere i DR Pigekor allerede for mange år siden informerede DR om, at Tage Mortensen havde en uhensigtsmæssig opførsel. Det bliver vi nødt til at forholde os til som kommune og som vejmyndighed.«

– Hvad er argumenterne for og imod at ændre vejnavnet?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her