Noter fra en pandemi
Læsetid: 3 min.

Hvor går vi hen når universet bryder sammen?

Ind i metaverset, selvfølgelig. Sommerens store buzzword i it-branchen og Silicon Valley, der vil tilbyde os en helt ny digital verden, så vi slet ikke behøver bekymre os om nye coronabølger og klimaforandringer
Metaverset er stensikkert befriet for for de katastrofer, klimaforandringerne medfører. Så det må være der, vi mødes fremover.

Metaverset er stensikkert befriet for for de katastrofer, klimaforandringerne medfører. Så det må være der, vi mødes fremover.

Magnus Hove Johansson

Moderne Tider
14. august 2021

Sådan fløj sommeren forbi og efterlod os tomhændede med to modsatrettede erkendelser om pandemien – den ene opløftende, og den anden nedslående.

Lad os starte med de gode nyheder og opmuntrende perspektiver, for i denne uge blev næsten alle de sidste restriktioner ophævet, og skolerne åbnede dørene på vid gab.

Selv om vi med stor sandsynlighed kommer til at se en stigning i smittekurverne, og selv om der måske også kommer et par lokale nedlukninger, når vejret for alvor slår om, og de sidste parader er faldet, så kan vi konstatere, at det, vi har lært at kende som ’coronakrisen’, er bag os, og en eller anden form for normalitet er tilbage.

Coronaen som samfundsfænomen er forbi, men til gengæld står det også klart at coronaen som sygdom aldrig forsvinder, og at vores samfund har gennemgået nogle forandringer for stedse. Det var sommerens nedslående erkendelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Thomas Tanghus

- "Til gengæld er der med garanti ingen coronavarianter og klimakriser i metaverset."

Fordi man aldrig har hørt om virus i den digitale verden?

Søren Albrektsen

Fahrenheit 451 - Montag's kone befinder sig allerede i det klaustrofobiske 'metaverse' i 1966 - så ja, jeg kan kun være enig i Lasse Lavrsens konklusion her, at disse nutidens entertainment-spekulanter, -dealere og -pushere lader til at arbejde intenst på at "berige" "os" med en systemisk materialisering af dystopia ... der er ellers nok af livgivende projekter for billionairs at kaste sig ud i -