Interview
Læsetid: 2 min.

Jesper Petersen: ’Der er kommet en ny minister, men der er ikke kommet en ny politik’

Jesper Petersen blev i denne uge ny uddannelses- og forskningsminister. Han er den niende forskningsminister på 11 år, men han lover, at han vil skabe stabilitet ved at videreføre den politik, som hans forgænger stod for
»Den grønne forskning er en af de helt afgørende veje til at nå 70 procentsmålsætningen på klimaområdet. Der kommer forskningen til at spille en virkelig vigtig rolle,« siger nyudnævnte uddannelses- og forskningsminister, Jesper Petersen.

»Den grønne forskning er en af de helt afgørende veje til at nå 70 procentsmålsætningen på klimaområdet. Der kommer forskningen til at spille en virkelig vigtig rolle,« siger nyudnævnte uddannelses- og forskningsminister, Jesper Petersen.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
21. august 2021

– Hvad er det vigtigste, forskningen skal bidrage med i de kommende år?

»Den grønne forskning er en af de helt afgørende veje til at nå 70 procentsmålsætningen på klimaområdet. Der kommer forskningen til at spille en virkelig vigtig rolle. Det gør den også med alle de menneskelige fremskridt og nye forretningsmuligheder, der kommer ud af forskningen på andre områder, men jeg vil fremhæve den grønne forskning.«

– Du står over for en ikke nødvendigvis populær opgave med udflytningen af studiepladser. Hvordan vil du gribe den an?

»Der er indgået en meget bred aftale om flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele landet, og processen med at implementere den er i gang med institutionerne på området.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her