Læser du bøger?
Læsetid: 2 min.

Katrine Marie Guldager: Gabriel García Márquez tryllede for mig, da jeg var 18

Forfatteren Katrine Marie Guldager tager ikke bøger med i seng. Det ville være uanstændigt, siger hun
Som bidrag til verden forstår jeg ikke krimier, siger Katrine Marie Guldager.

Som bidrag til verden forstår jeg ikke krimier, siger Katrine Marie Guldager.

Martin Lehmann

Moderne Tider
14. august 2021

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Vigdis Hjorths Arv og miljø. Som samfund betragtet kunne vi godt blive bedre til at forstå den uhyggelige dobbelthed i at være afhængig af nogle, man dybest set ikke kan holde ud. Jeg kunne også godt tænkte mig, at alle læste Catch and Kill af Ronan Farrow. Den bog hjælper én med at forstå, at #MeToo ikke handler om en hånd på et lår, men faktisk er en benhård magtkamp om, hvem der må være her, og hvem der ikke må, og ikke mindst: Hvem der må sige nej.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Gabriel García Márquez’ 100 års ensomhed. Da jeg læste bogen som 18-årig, var jeg blæst bagover af alt det, den kunne: Jeg havde en følelse af, at Márquez kunne trylle. Og jeg blev forelsket både i ham, i Latinamerika og litteraturen.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her