Et liv er forbi
Læsetid: 4 min.

Preben Kristensen fandt sin faglige stolthed i at fjerne pletter

Preben Kristensen var ejer af renseriet Presse-Jernet i 60 år og satte en ære i at hjælpe andre med at være ordentligt klædt. Han blev udkonkurreret af vaskemaskiner, nylon og polyester
Preben Kristensen sammen med sin ekskone og veninde Jacqueline til sin datters bryllup i Horsens Klosterkirke, hvor han også selv blev bisat.

Preben Kristensen sammen med sin ekskone og veninde Jacqueline til sin datters bryllup i Horsens Klosterkirke, hvor han også selv blev bisat.

Privatfoto

Moderne Tider
21. august 2021

Der var ikke noget, der kunne gøre Preben Kristensen mere stolt, end når det lykkedes ham at fjerne selv den sværeste plet fra en kundes kjole eller jakkesæt. Eller når byretten i Horsens valgte lige netop ham til at rense dommernes kåber, eller når han løste en særlig opgave for et af de store renserier grundet hans mange års erfaring og viden om kemiske opløsningsmidler.

At hjælpe andre med at holde tøjet pænt og ordenligt var en æressag for ham. Så meget, at han kunne finde på at åbne butikken på en lukkedag, hvis en kunde for eksempel med kort varsel skulle til bisættelse. Så startede Preben Kristensen gerne alle maskinerne for at rense ét enkelt jakkesæt.

Det kunne også irritere ham, hvis han så en politiker i urenset jakkesæt. Og han spottede det på lang afstand.

»De har altså råd til at få det renset,« kunne han sige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her