Tidslinje
Læsetid: 14 min.

Her er de vigtigste #MeToo-sager et år efter Sofie Lindes skelsættende tale om den store tv-kanon

Den 26. august er det ét år, siden Sofie Linde antændte anden bølge af #MeToo i Danmark med en tale ved et gallashow. Vi bringer her et nedslag i de vigtigste sager om sexisme, krænkelser og overgreb, som er blevet afsløret i det år, der er gået
Sofie Lindes tale ved Zulu Awards satte gang i en bølge, der ikke har lagt sig endnu.

Sofie Lindes tale ved Zulu Awards satte gang i en bølge, der ikke har lagt sig endnu.

Anthon Unger / Ritzau Scanpix

Moderne Tider
21. august 2021

Den 18. august blev tidligere folketingsmedlem for De Konservative Naser Khader ekskluderet fra partiet. Det skete på baggrund af en række sager om seksuelle krænkelser, som Khader er anklaget for at have begået.

I ugen inden Khaders exit, måtte Kristian Heegaard fra De Radikale også trække sig, da det kom frem, at han flere gange har opført sig grænseoverskridende.

De to sager er blot de seneste, der er kommet frem, siden Sofie Linde for et år siden satte gang i anden bølge af #Metoo i Danmark.

Her bringer vi en tidslinje med de vigtigste nedslag:

26. august 2020

Genstart
Sofie Linde træder ind på scenen. Med sølvblå glimmerkjole og similisten i håret. Hun er stolt af at stå der, siger hun, for i Zulu Comedy Gallas 14 år lange historie er hun den kun anden kvindelige vært. Publikum begynder at huje.

Hun fortæller om at blive kaldt en »usikker arbejdskraft« og om at få mindre i løn end sine mandlige kolleger. Så begynder hun på en fortælling om »pisseulækre« og »ekstremt magtfulde« mænd i mediebranchen. Hun løfter fingeren og lover ikke at blive for specifik. Hun vil jo nødigt »ødelægge den gode stemning«. Men én historie vil hun alligevel gerne fremhæve. Den er 12 år gammel og går tilbage til dengang, hun som 18-årig deltog i sin første julefrokost på Danmarks Radio. Her kom en »stor tv-kanon« hen til hende, tog fat i hendes arm og sagde:

»Hvis du ikke går med ud og sutter min pik, så fucking ødelægger jeg din karriere. Så ødelægger jeg dig.«

Publikum måber, men det får ikke Sofie Linde til at tie. Tværtimod stirrer hun ind i kameraet, mens hun henvender sig direkte til den mand, der i sin tid krænkede hende. Hun er ret sikker på, at han ser med, og han ved jo godt, at hun sagde nej.

»Men altså, det gik jo meget godt alligevel,« afslutter hun med armene slået ud. Publikum rejser sig lidt tøvende op, men da de først står der, lyder bifaldet højt og længe.

3. september 2020

Kritik
Sofie Linde hyldes for sit mod til at stå frem, men der er også flere, der betvivler hendes troværdighed og anklager hende for blot at ville have opmærksomhed. Komiker Uffe Holm er en af de første, der byder ind i debatten. Han synes, at Sofie Linde har misbrugt sin magt ved at tale om #MeToo til et gallashow, der har til formål at være sjovt.

Hun kritiseres også for ikke at sætte navn på den »store tv-kanon,« hvilket blandt andet får journalist Adam Holm til at udtrykke frygt for, »at Sofie Linde har gjort mere skade end gavn for #MeToo-kampen«. En holdning, han et par dage senere trækker delvist tilbage, da han i Weekendavisen anklages for at victimblame Sofie Linde.

Spørgsmålet om, hvorvidt sexisme overhovedet er et udbredt problem i Danmark, bliver også diskuteret, da Sofie Linde og Pia Kjærsgaard mødes i Debatten på DR. Pia Kjærsgaard synes, Sofie Linde gør sig selv til et »offer«, og mener, at debatten er »kammet over«.

13. september 2020

Opbakning
»Vi har alle oplevet det,« står der blandt andet i det brev, som seks kvindelige journalister fra TV 2 sender rundt til kolleger i mediebranchen. Brevet er tænkt som en støtteerklæring til Sofie Linde. Det har chokeret dem, at hun har mødt så stor modstand i kølvandet på sin tale, og de vil vise, at seksuel chikane i mediebranchen fortsat eksisterer. I alt skriver 1.615 kvinder under på brevet.

TV 2 bliver hurtigt omdrejningspunkt for diskussionen om en sexistisk kultur, da daværende nyhedschef Jacob Kwon melder ud, at de medarbejdere, der har underskrevet brevet, betragtes som inhabile i forhold til at dække sagen.

Det får blandt andet betydning for valget af vært til TV 2’s ugentlige mediemagasin ’Presselogen’, hvor det den 13. september netop er spørgsmålet om inhabilitet, der skal diskuteres. Her bliver tv-vært Jens Gaardbo udpeget, hvilket møder hård kritik. Knap to måneder senere fratræder Jens Gaardbo sin stilling på TV 2 på baggrund af en undersøgelse om sexisme på tv-stationen. Han har udvist »dårlig dømmekraft,« lyder det.

21. september 2020

Sexistisk kultur
Fokus fastholdes på mediebranchen i dagene efter underskriftindsamlingen. Ti tidligere journalistpraktikanter på DR skriver i et brev til DR’s HR-chef om sexistiske og krænkende oplevelser i deres tid som praktikanter.

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen forfremmede en leder, der havde fået en advarsel for krænkelser.

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen forfremmede en leder, der havde fået en advarsel for krænkelser.

Emil Agerskov

Ekstra Bladet kommer også i vælten, da tidligere chef på avisen Thomas Stokholm fortæller, at han har »været med til at dække over flere sager om sexisme.« I første omgang afviser daværende chefredaktør Poul Madsen, at sexisme er et udbredt problem på Ekstra Bladet. Kort efter erkender han alligevel, at der er et problem, da 46 tidligere og nuværende medarbejdere skriver et brev til ledelsen, hvor de beskriver en »sexistisk kultur«. Det kommer også frem, at Poul Madsen i 2017 har forfremmet en leder, efter han har fået en advarsel for seksuel chikane.

25. september 2020

Politisk drejning
»Sexisme, seksuel chikane og magtmisbrug er overalt i vores samfund, også i de politiske partier,« står der indledende i det debatindlæg, som 322 nuværende og tidligere kvindelige medlemmer af otte forskellige politiske partier skriver under på. 79 deler også vidnesbyrd under overskriften »én blandt os,« hvilket for alvor markerer, at #MeToo er ankommet til Christiansborg.

Forinden har De Radikales ligestillingsordfører Samira Nawa udtalt, at de ikke ville have givet Jeppe Kofod (S) posten som udenrigsminister på grund af en sag fra 2008, hvor den dengang 34-årige Kofod havde sex med en 15-årig pige under et seminar i DSU. Kofod undskylder og kalder det sit »livs største fejltagelse«.

Den radikale Lotte Rod havner i centrum for debatten om sexisme i sit parti.

Den radikale Lotte Rod havner i centrum for debatten om sexisme i sit parti.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Folketingsmedlem Lotte Rod (R) er ikke blandt medunderskriverne på indlægget om sexisme i dansk politik, men havner alligevel i debattens centrum. Det skyldes, at hun 16. september fortæller til DR, at hun i løbet af sin politiske karriere flere gange er blevet udsat for sexisme. Det får hurtigt daværende leder af partiet Morten Østergaard til at konkludere, at sexisme findes hos De Radikale, hvorfor han vil igangsætte en undersøgelse af problemets omfanget.

30. september 2020

Filminstruktøren
I Ekstra Bladet beskriver en tidligere ansat på produktionsselskabet Danish Documentary, hvordan instruktøren Feras Fayyad har krænket hende. Selv om hun forsøgte at gå til ledelsen, afviste de hendes anklager. Senere kommer det frem, at Feras Fayyad tidligere er blevet smidt hjem fra en filmfestival, fordi han har krænket en frivillig seksuelt.

1. oktober 2020

Trusler
I DR-podcasten Genstart fortæller P3-vært Maria Fantino, at hun er blevet krænket af en tidligere mandlig chef i DR. Hun finder ud af, at der er flere eksempler på grænseoverskridende adfærd fra den samme chef, og sammen med flere andre sender hun en klage om sexisme. Manden fyres, men sender trusler til Maria Fantino. Snart får han »et nyt fedt chefjob«.

5. oktober bliver en forlagschef på Gyldendal afskediget. Han viser sig at være identisk med den DR-chef, der krænkede Maria Fantino og flere andre. Gyldendal forklarer afskedigelsen med, at der i løbet af mandens ansættelse »var opstået problemer«.

7. oktober 2020

Morten Østergaard
Den radikale Lotte Rod ønsker ikke at navngive den person, der krænkede hende. Men hun har givet et specifikt navn til partiledelsen, fortæller hun, hvilket får flere radikale medlemmer til at kræve handling i den specifikke sag.

Den radikale leder Morten Østergaards håndtering af sin egen sag koster ham hans politiske liv.

Den radikale leder Morten Østergaards håndtering af sin egen sag koster ham hans politiske liv.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Morten Østergaard fortæller, at han har givet en påtale til den pågældende. Senere afviser han i et liveinterview med Ekstra Bladet, at det kan få konsekvenser for bagmandens eventuelle ministerambitioner, som partiet ellers har givet udtryk for i forbindelse med sagen om Jeppe Kofod. I et interview med Jyllands-Posten afviser Morten Østergaard, at han er krænkeren, men ringer efterfølgende og trækker sit svar tilbage.

7. oktober samles den radikale folketingsgruppe til et hemmeligt møde i Den Sorte Diamant. Da mødet slutter, fortæller Morten Østergaard, at det var hans hånd, Lotte Rod »fjernede fra sit lår for næsten et årti siden«. Han trækker sig som leder for De Radikale på grund af sin håndtering af sagen. Senere forlyder det, at tre andre kvinder fra Radikale Venstre også har følt sig krænkede af Morten Østergaard.

11. oktober 2020

Shitstorm
»Er det simpelthen for svært for dig at indrømme, at du er en intrigant so,« står der i en af de mange hadbeskeder, som tidligere radiovært på P1-programmet Shitstorm Mads Aagaard Danielsen sender til forfatter Amalie Langballe. Hun er blot én af 12 mandlige og kvindelige kilder, som til Berlingske fortæller, hvordan Mads Aagaard Danielsen har opført sig truende og chikanerende over for dem. En adfærd, som DR har været bekendt med i 14 måneder, men affejet som »gemytter i kog«. Efter afsløringen fyres Mads Aagaard Danielsen.

19. oktober 2020

Frank Jensen
Rygterne om tidligere overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet Frank Jensen går helt tilbage til 2004, hvor han krænkede en studentermedhjælper til en julefrokost på Christiansborg.

»Værre var det altså ikke,« lød Frank Jensens forklaring dengang. Siden er det væltet frem med episoder, hvor Frank Jensen har opført sig grænseoverskridende og krænkende. Alternativets daværende leder Josephine Fock udtaler, at Frank Jensen ikke burde have været overborgmester, og han anklages for at være en »seriekrænker«.

I et døgn efter afsløringerne stritter Frank Jensen i mod. Så opgiver han og går af.

I et døgn efter afsløringerne stritter Frank Jensen i mod. Så opgiver han og går af.

Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

18. oktober indkalder Frank Jensen til et hastemøde i Socialdemokratiet. Efter fire timer slutter mødet, og Frank Jensen træder ud med fortsat opbakning fra ledelsen. Han forklarer, at han har været en del af en »machokultur«. Efterfølgende melder statsminister Mette Frederiksen (S) ud, at der ikke er truffet konklusioner i sagen endnu. Dagen efter indkalder Frank Jensen igen til pressemøde, hvor han fortæller, at han trækker sig som overborgmester og som næstformand i Socialdemokratiet.

21. oktober 2020

Den hemmelige krænker
Den daværende konservative politiker Orla Østerby får frataget alle sine ordførerskaber, da han igennem et år har udvist grænseoverskridende adfærd over for partikollegaen Birgitte Klintskov Jerkel (C). Hun har tidligere udtalt, at hun fire gange er blevet antastet af en unavngiven politiker, der viser sig at være Orla Østerby.

22. oktober 2020

Skjulte overgreb
TV 2 har premiere på dokumentaren ’Partiernes skjulte overgreb’, hvor unge kvinder fra forskellige ungdomspartier fortæller om en kultur med sexisme, seksuelle overgreb og trusler.

28. oktober 2020

Toprådgiveren
En toprådgiver i SF’s sekretariat fratræder med kort varsel sin stilling efter anklager om gentagne seksuelle krænkelser.

7. november 2020

Brancheproblemer
Det er ikke kun blandt mediefolk og politikere, at sexisme udgør et problem. Det fastslår en række underskriftindsamlinger fra mange forskellige brancher, som i løbet af efteråret fremlægges i medierne.

1.083 læger og medicinstuderende skriver under på et brev, hvor de kræver et opgør med sexisme i branchen. 97 musikere og branchepersoner fortæller personlige beretninger om en sexistisk kultur. Det samme gør seks kvinder fra forlagsbranchen. I et fællesbrev fortæller 689 forskere om overgreb og krænkelser på universiteterne, og i november står 184 klassiske musikere frem med historier om sexisme og magtmisbrug i de store orkestre og operaer i Danmark.

17. december 2020

Samtykkelov
Et enigt folketing vedtager ny samtykkelov. Efter samtykkeloven er antallet af voldtægtsanmeldelser steget med 41 procent, og sigtelserne er steget med 48 procent, viser tal fra august 2021.

5. januar 2021

Jes Dorph-Petersen
I et stort interview i Politiken fortæller journalist Jes Dorph-Petersen, at TV 2 har taget ham af skærmen efter en advokatundersøgelse, hvor to kvinder har fortalt, at han har krænket dem. Dorph mener, at han er blevet dømt på forhånd i sagen.

TV 2 fjerner Jes Dorph-Petersen fra skærmen, efter en advokatundersøgelse har udpeget ham som krænker.

TV 2 fjerner Jes Dorph-Petersen fra skærmen, efter en advokatundersøgelse har udpeget ham som krænker.

Aleksander Klug
Det rejser en heftig debat om anklagedes muligheder for at forsvare sig i #MeToo-sager. På Facebook bliver en støttegruppe under navnet ’For alle os, der støtter Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo’ oprettet. I løbet af få dage runder den 43.000 medlemmer. Dorph melder sig hurtigt selv ud af gruppen, da der lyder flere opfordringer på at »stene« og »lynche« de kvinder, der har anklaget ham.

I marts kommer det frem, at Jes Dorph-Petersen vil holde foredrag om #MeToo under titlen ’Opgør med fortiden eller en hekseproces mod mændene?’. Der går dog ikke længe før selskabet Athenas, der skal stå for at afvikle foredragene, trækker sig.

24. februar 2021

Socialdemokratiet
Inden for det seneste år har 53 medlemmer af Socialdemokratiet oplevet »uønsket seksuel opmærksomhed,« fremgår det af en medlemsundersøgelse, som partiet selv har foretaget.

13. januar 2021

Troværdighed
Siden september har journalister på TV 2 arbejdet på en dokumentar om #MeToo. Men den droppes, da det som led i researchfasen kommer frem, at en del primært drejer sig om TV 2, som dermed står for at skulle undersøge sig selv. Det er ikke »troværdigt«, udtaler daværende nyhedschef Jacob Kwon, som også siger, at de på TV 2 »ikke ønsker at lægge låg på noget«.

3. marts 2021

De Radikale
I en rapport om omfanget af krænkelser i Radikale Venstre svarer mere end hver femte, at de har haft mindst én oplevelse, der kan kategoriseres som seksuel chikane. 18 procent af kvinderne har oplevet uønskede fysiske berøringer, og hver femte kvinde har fået uønskede kommentarer om deres krop, seksualitet eller udseende.

11. marts 2021

Studentermedhjælperne
I februar bliver otte studentermedhjælpere på B.T. opsagt med den begrundelse, at deres job fremover skal varetages af kunstig intelligens. Forud for den kollektive fyring har de samme studentermedhjælpere fortalt ledelsen om grænseoverskridende oplevelser med den redaktør, der står for at ansætte og vejlede dem. De har kontaktet arbejdsmiljørepræsentanten, der har indsamlet vidnesbyrd om de forskellige episoder og indkaldt til møder. Men intet sker. Det får i november 2020 en enig medarbejderstab til at sende et brev til ledelsen, hvori de kritiserer håndteringen af forløbet. Tre måneder senere bliver studentermedhjælperne fyret, mens redaktøren forbliver ansat.

Historien skaber stor debat, men ansvarshavende chefredaktør på B.T. Michael Dyrby ønsker i lang tid ikke at stille op til interview. Ti dage senere optræder han i ’Presselogen’, hvor han nægter at svare på spørgsmål, fordi han ikke er forberedt.

17. marts 2021

#Textmewhenyougethome
Den 33-årige engelske kvinde Sarah Everard er om aftenen den 3. marts på vej hjem fra sin ven i det sydlige London, da hun forsvinder. En uge efter finder politiet hendes lig. Det starter en bølge af vidnesbyrd fra kvinder på de sociale medier, der fortæller om deres frygt for at bevæge sig alene på gaden om aftenen. Også i Danmark deler mange kvinder deres oplevelser under hashtagget #textmewhenyougethome.

4. juni 2021

Pigekorshemmeligheden
»Pigekorshemmeligheden,« kalder 12 tidligere pigekorsangere visse episoder fra deres tid i DR Pigekor. De fortæller om et »megaseksualiseret miljø«, hvor det gjaldt om at være en af daværende chefdirigent Michael Bojesens »piger«.

Overgrebene i Radioens Pigekor går helt tilbage til dirigent Tage Mortensens tid.

Overgrebene i Radioens Pigekor går helt tilbage til dirigent Tage Mortensens tid.

Tine Harden
Michael Bojesen, der i dag er chef for Malmö Opera og nu fratrådt formand for Statens Kunstfond, husker ikke, at »der skulle have været et seksualiserende miljø«. Selv om DR i tiden under Michael Bojsen fra 2001 til 2010 modtog klager om et grænseoverskridende miljø, blev de afvist eller bagatelliseret. Senere kommer det frem, at der også var klagesager under Michael Bojesens forgænger Tage Mortensen. Han anklages blandt andet for befamlinger og uønskede tungekys. 

DR har nu iværksat en ekstern undersøgelse af forholdene i pigekoret. Men det vækker bekymring hos flere af de tidligere sangere, der frygter DR’s ret til at »formidle konklusionen« af undersøgelsen.

2. juli 2021

Naser Khader
Fem kvinder fortæller, hvordan folketingsmedlem for De Konservative Naser Khader har udsat dem for seksuelle krænkelser og grænseoverskridende adfærd. Episoderne strækker sig fra 1999 til 2019. Naser Khader afviser alle anklagerne, som »chokerer« og »overrasker« ham. Inden anklagerne om seksuelle krænkelser er Khader blevet sygemeldt med stress, da Berlingske tilbage i april har afsløret, hvordan Naser Khader i årevis har truet og chikaneret en række personer.

Anklagerne mod den konservative Naser Khader kommer i kølvandet på afsløringer af hans intimidering af kritikere. I august bliver han smidt ud af sit parti.

Anklagerne mod den konservative Naser Khader kommer i kølvandet på afsløringer af hans intimidering af kritikere. I august bliver han smidt ud af sit parti.

Philip Davali/Ritzau Scanpix
Den 8. august lægger Naser Khader et billede af sig selv i bar overkrop op på Facebook. »I am back – rask og i god form. Jeg er ikke perfekt, men jeg elsker Danmark og er klar til kamp!« skriver han. Det bekræftes, at Khader er i gang med at indsamle penge til et søgsmål mod DR eller de fem kvinder, der har anklaget ham for seksuelle krænkelser.

De Konservative ønsker længe ikke at kommentere sagen, men henviser til en igangværende advokatundersøgelse. Da den er færdig, bliver Khader den 18. august ekskluderet af sit parti.

19. juli 2021

#Dajegsagdefra
Efter anklagerne mod Naser Khader laver komiker Brian Mørk et tweet. Han skriver: »Khader-affæren viser os, at unge piger ikke altid siger nej, når de møder creeps. De sidder bare og tager imod, og lader idioten tro, at det er ok at være klam«. Det afføder massiv kritik af Brian Mørk på de sociale medier, hvor flere anklager ham for at pålægge offeret skylden. Forkvinde i organisationen Voldtægtsofres Vilkår Kirstine Holst tweeter, hvad der skete for hende, da hun engang sagde fra i en overgrebssituation, og starter hashtagget ’#dajegsagdefra. I de kommende uger deler mange hundrede kvinder deres historier under samme hashtag.

12. august 2021

Kristian Hegaard
»Jeg har svigtet og fejlet,« skriver tidligere folketingsmedlem for De Radikale Kristian Hegaard på sin facebookside. Han er blevet gjort opmærksom på, at han ved en festlig lejlighed har opført sig grænseoverskridende, og derfor udtræder han af Folketinget. Det er ikke første gang, Hegaard har opført sig grænseoverskridende, og han har tidligere modtaget en advarsel for sin opførsel.

Den radikale Kristian Hegaard trækker sig efter gentagne episoder med krænkelser. Foto: Sigrid Nygaard

Den radikale Kristian Hegaard trækker sig efter gentagne episoder med krænkelser. Foto: Sigrid Nygaard

Sigrid Nygaard/Arkivfoto

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Engang hed det, at der er vide grænser for det normale.

Siden er det blevet klart, at der er et mønster.

En normalitet.

Og den er ikke ny. Men gammel og indgroet.

Der er sat utroligt mange navne på små fjollerikker og suspekte nulliteter, men så længe 'den store tv-kanon' stadig bare er mediernes officielle 'store tv-kanon' ? Som var død få måneder inden Linde tog - moderat - mod til sig.

Stella Lystlund

G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.

I BT i dag udtrykker den radikale politiker Lotte Rod sig endnu engang om Morten Østergaards berøring.

"Lotte Rod taler ud om Morten Østergaard: "Citat BT. Journalist Anders Leonhard.

"Jeg havde ikke tillid til ham eller respekt for ham". Citat Lotte Rod.

På artiklen kan vi også forstå, at Femina har skrevet om hendes oplevelser.

Efter at have læst artiklen har jeg som vælger mistet min respekt for Lotte Rod. At have behov for at begå karaktermord på Morten Østergaard efter, at han er væltet og efterfølgende har været i mediemølles knusende hjul i lang tid, siger måske mest om Lotte Rod og kvinderne i Radikale Venstre generelle hellighed. De viser ofte en udsøgt dobbeltmoral. Hvis dette er #MeToo, så mener jeg, at bevægelsen skal omdøbes til #OnlyMe.

Jeg brød mig ikke specielt om Morten Østergaards hellighed, og den politiske konflikt imellem hans flygtningepolitik og almen omsorg for danske fattige.

Jeg ved ikke, om meningen er at jorde ham så grundigt, at han aldrig kan får arbejde igen? Han har begået en fejl, skal vi så blive ved med at læse om hans fejltagelser, for at Lotte Rod kan få medynk og eventuel hævn og derved opmærksomhed.

Var det ikke bedre, hvis Folketinget bevilligede de kvinder og mænd, der er blevet chikaneret, psykologhjælp. Jeg gider ikke høre mere om det.

Jeg er så gammeldags, at jeg mener, at Morten Østergaard må få fred. Ønsker Lotte Rod også at nedgøre og såre Morten Østergaards børn og kone, når hun lader sig interviewe i denne artikel og giver interview til Femina. Børnene og konen har ikke gjort Lotte Rod fortræd. Må det ikke slutte? Eller skal der laves en film om forløbet?

Er der behov for at høre Lotte Rod endnu engang. Har hun ikke taget ham ned. Har hun brug for mere. Alle er forlængst klar over, hvad sagen drejede sig om.

Er det meningen med artiklerne, at Lotte Rod skal have omtale? Har hun behov for at presse så meget ud af sagen til egen nytte?

Endnu engang fortæller aviser og et ligegyldigt kvindemagasin, Morten Østergaards børn, at han er en beføler.

Lotte Rod vil aldrig få min stemme.
Jeg synes ikke hun er modig, jeg synes det hun udviser er det vi tidligere har omtalt, magtsyge.

Jeg kom til at tænke på, hvad er det, der får Lotte Rod til at trampe på Morten Østergaard, nu ligger manden helt nede. Er det fordi spotlyset er forsvundet

Det er i orden at klage over en uønsket berøring og det er i orden, at det har konsekvenser. Men er det nødvendigt at køre klagen kommer igen og igen i Femina og BT. Er Morten ikke faldet langt nok ned?

Nu er manden gået og hans børn, kone og forældre kan sidde og blive kede af det endnu endnu engang

Hvis politikere har behov for at være konstant i aviserne, enten med klageartikler eller vise deres yndigheder med wet look, ville det ikke være rart for os, der stemmer på dem, at vi ved hvad de står for fremfor, at vi skal stemme om, hvor mange gange nogen har taget dem på låret eller hvor stor en barm de har eller har fået. Bør disse kvinder være i politik, hvis de ikke har andre visioner?

Stella Lystlund

G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg synes det skal have konsekvenser, når mænd eller kvinder overtræder andre menneskes grænser og chikanerer andre. Jeg synes aldrig vi hører noget om kvinders chikane af mænd. Der er ingen tvivl om, at det alligevel nok er kvinder, der må tåle det meste af seksuel karakter. Kvinder er til gengæld suveræne til at intrigerne og få magt på den måde, ingen tvivl. Magt kan være rå magt og nedladende seksuel berøring eller det kan være indirekte intriger, som også er del af et magtspil.

Jeg har som leder oplevet kvinder, som måtte fjernes, på grund af chikane.