Et liv er forbi
Læsetid: 4 min.

Alice Lykkeby Jensen var en mester i at udholde et svært liv

Alice Lykkeby Jensen havde et væld af sygdomme og drak en flaske snaps om dagen for at bedøve de fysiske og psykiske smerter. Men skavankerne til trods var hun livsglad og umulig at holde nede

Alice Lykkeby Jensen ville opleve noget og var altid nysgerrig.

Privatfoto

Moderne Tider
18. september 2021

Alice Lykkeby Jensen havde sklerose, tarmkræft, gigt og en øjensygdom, som gjorde, at hun stort set var blind. Desuden havde hun flere psykiske nedbrud og forsøgte af og til at tage sit eget liv. Og så var hun alkoholiker. Når man lister det op, kan det lyde som en trist skæbne. Men meget af tiden var Alice Lykkeby Jensen også livsglad, nysgerrig, sjov, ukonventionel og kærlig. Så for dem, som kendte hende godt, var det slet ikke så underligt, at hun skavankerne til trods endte med at blive 85 år gammel.

Under en af sine mange indlæggelser fik hun udleveret det, svigersønnen Jan beskriver som »en hel smørrebrødsseddel« over sine sygdomme. Det havde nok taget modet fra mange, men Alice Lykkeby Jensen kiggede på papiret og sagde stolt: »Hold da op, er alt det mig!« Hendes humor kunne være både bidsk og fandenivoldsk:

»Hvis jeg var en hest, var jeg blevet skudt,« sagde hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hold nu op hvor lyder Alice til at være et skønt menneske <3