Stambord
Læsetid: 6 min.

Selv om bøffen er paria, skal du ikke være bekymret for rødvinen – den har en fremtid i det grønne køkken

Der skal en god, kraftig rødvin til kødet! Måltidets højdepunkt har traditionelt været helliget mødet mellem blodfarvet væske og en skive byttedyr i dramatisk monokrom. Men hvad sker der egentlig med den røde vin, når grønne retter i alle farver kommer buldrende ind på restauranterne?
Der skal en god, kraftig rødvin til kødet! Måltidets højdepunkt har traditionelt været helliget mødet mellem blodfarvet væske og en skive byttedyr i dramatisk monokrom. Men hvad sker der egentlig med den røde vin, når grønne retter i alle farver kommer buldrende ind på restauranterne?

Sofie Holm Larsen

Moderne Tider
11. september 2021

Og hvad spiser man så til sådan en argentinsk malbec, spørger TV 2’s morgenvært med akkurat den abstraktion i stemmen, som kommer af at stå med et ballonstort glas okseblodsfarvet rødvin i hånden klokken seks tirsdag morgen.

Ja, altså en stor bøf ville være oplagt, svarer programmets faste vinekspert Per Pallesen. Hans medanmelder nikker ivrigt, og der klippes til reklamer.

Sådan fandt ordvekslingerne sted – nogenlunde – et utal af gange, da vinsmagninger blev en del af TV 2’s morgenflade omkring årtusindskiftet. Rødvin og bøf. Bøf og rødvin.

I dag virker denne træfsikre parring lige så museumsmoden som telefonbøger, slettelak og personlig betjening på skattekontoret. I dag spiser vi grønt, let, økologisk, klimavenligt og drikker grumset vin i nuancer af hvid og orange.

Er rødvinen så på vej støt og sikkert ud i glemslen?

Grøntsager holder af fransk vin

Det er min egen voldsomt overdrevne dommedagsfantasi, viser det sig, da jeg taler med Akiva Tschernia, sommelier og medejer på den vegetariske restaurant Baka d’Busk på Nørrebro i København.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det tog lige toppen af bekymringen.