Druk
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvordan får jeg alkoholfrit samvær med vennerne?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille – intet for stort
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille – intet for stort

Mia Mottelson

Moderne Tider
25. september 2021

Jeg er i begyndelsen af 30’erne og har ingen forpligtelser i form af børn, kæledyr eller fast partner, til gengæld holder jeg meget af mine venner og især at kunne ses med dem spontant. Udfordringen er, at når vi ses, er der stort set altid alkohol involveret. Vi går på bar, drikker dåseøl i solen eller deler en flaske vin over en god middag. Alt sammen aktiviteter, jeg nyder, men jeg har prøvet at tælle sammen og må nok sande, at Sundhedsstyrelsen ikke ville være glad for mit ugentlige alkoholindtag.

Jeg vil gerne skære ned, men jeg er bange for, at det vil gå ud over mit sociale liv. Man mødes jo ikke på McKluuds til en danskvand, og gåture med takeaway-kaffe fik vi alle sammen nok af under corona. Har I et godt råd til, hvordan jeg får alkoholfrit samvær op at køre? Eller skal jeg bare acceptere, at promillerne er præmissen, hvis jeg vil være med i legen?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er faktisk muligt at more/ hygge sig uden alkohol . Også selvom man er i selskab med venner der indtager sligt

Mvh Hanne Pedersen