Indretning
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Lyserød er min favoritfarve. Men jeg er bange for, den sender forkerte signaler

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål – intet problem er for lille og intet for stort. Her fra en kvinde, der netop er blevet single
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål – intet problem er for lille og intet for stort. Her fra en kvinde, der netop er blevet single

Mia Mottelson

Moderne Tider
11. september 2021

Jeg er netop kommet ud af et langt forhold, hvor vi boede sammen. Lejligheden var heldigvis min, så han flyttede ud, og jeg blev boende. Men efter at have boet her sammen har jeg et behov for at tage ejerskab over lejligheden igen og gøre den til min egen. Derfor vil jeg gerne male stuen lyserød, som er min yndlingsfarve. Men hvilke signaler sender det til omverdenen? På den ene side synes jeg, at vi skal reclaime lyserød, så det ikke bliver forbundet med en svag og usej kvindestereotyp. Og på den anden side er jeg bange for, hvad de mænd, jeg nu skal til at hive med hjem, vil tænke om mig.

– Singlekvinde

Svar I:

Jeg har svært ved at se problemet. For det første fås lyserød i et utal af nuancer, så hvis du vælger en lidt kraftig farve, vil den sikkert ikke virke usejt kvindestereotypisk. For det andet er det vel også et relevant spørgsmål, om mænd, der står af, fordi de ser en lyserød væg, er værd at samle på. Så mal du bare væggene lyserøde, og vent så og se, hvad der sker. Under alle omstændigheder gælder det da om at gøre dit hjem til dit eget, efter at partneren er flyttet.

– Karen Syberg

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Michael Slotsted

Jeg elsker formen af hagekors. Der er noget visuelt tiltalende ved den. Men jeg overmaler ikke min lejlighed med hagekors. Fordi jeg er bange for, at de piger, jeg hiver hjem, skal tro, at jeg er nazist.

Det er lidt sådan, du har det med lyserød, fornemmer jeg.

Jens Christian Jensen

Jeg kan godt lide lyserød. Bare giv den gas !

Ninna Maria Slott Andersen

"reclaime" lyserød !?! Come on !!

I middelalderen var lyserød en MASKULIN farve!

Anyway. Lyserød er en mega grim farve på alt andet end blomster. Punktum.
-Og ja, dine fremtidige mandlige gæster vil helt sikker dømme dig for det - men det er
vel også ok, hvis du står ved dig selv.