Coronavaccine
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min veninde er pædagog og antivaxxer. Skal jeg advare forældrene, hvor hun arbejder?

Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
18. september 2021

Jeg sad forleden og delte et par flasker rødvin med en god veninde. Lidt ud på aftenen betroede hun mig, hviskende, vi var på værtshus, at hun ikke er vaccineret. Hun har alle dage været temmelig esoterisk, så det burde jeg jo have gættet. Problemet er bare, at hun til daglig arbejder med små børn – og at mindst et af disse børn har en multihandicappet søster, som bare ikke skal have COVID-19.

Jeg er i syv sind: En loyalitet over for min veninde, som egentlig byder mig at holde kæft. Og samtidig en ubehagelig fornemmelse af, at jeg bør give forældrene besked. Hvad er det mest ansvarlige?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Er man nødvendigvis anti-vaxxer hvis man ikke tager en covid-19 vaccine? Jeg synes stadig der er gode (eller hvert fald helt forståelige) grunde til, at nogle ikke tør tage dem, primært det korte tidsaspekt i udviklingen, selvom eksperter siger den er sikker. Anti-vaxxer er vel nogen med en helt generel modstand mod alle vacciner og måske også de institutioner der udvikler, godkender og promoverer dem, og dernæst nærmest også en slags konspirationsteori. Eller har jeg misforstået konceptet?

ulrik mortensen, ingemaje lange, Peter Mikkelsen, Ib Christensen, Niels G Madsen og Chris Skovgaard anbefalede denne kommentar

Børne- og Undervisningsministeriet har en vejledning:

"Personale i dagtilbud, der ikke er vaccineret mod COVID-19, opfordres til at lade sig teste i relevant omfang. Opfordringen gælder personale i både offentlige og private dagtilbud.

Pr. 1. oktober 2021 opfordres personale i dagtilbud, der ikke er vaccineret mod COVID-19, til at lade sig teste én gang ugentligt.

Opfordring til test gælder ikke personale, der er tidligere smittet, er vaccineret eller som følge af sundhedsmæssige årsager ikke bør testes."

https://www.uvm.dk/aktuelt/i-fokus/information-til-uddannelsesinstitutio...

Jeg håber da, at ledelsen på den børneinstitution, din veninde arbejder på, følger disse retningslinier ... ellers kunne du jo diskret spørge dem.

Vita Rosendal, Rikke Nielsen, Inge Lehmann, Britta Hansen, Hanne Sonderborg og Søren Bro anbefalede denne kommentar

Du skal sgu da ikke gøre sådan et din VENINDE får problemer på sin arbejdsplads. Vil du virkelig gerne se dig selv som en person som dine venner ikke kan tale frit til.

... med andre ord: Hvis jeg var leder af en børneinstitution, ville jeg bede om at se et grønt Corona-pas med jævne mellemrum.

Så har medarbejderne tre muligheder for at have et grønt Corona-pas:

1. Lade sig smitte med virus naturligt. Det vil jeg IKKE anbefale.
2. Lade sig vaccinerer (to gange). Det vil jeg KLART anbefale.

.. men hvis man er angst for vacciner kan man jo vælge
3. Gå til jævnlige tests. Det er gratis og nemt.

Rikke Nielsen, Inge Lehmann, Hanne Sonderborg og Ib Christensen anbefalede denne kommentar

En leder af en børnehave som bad om at se coronapas for medarbejderne ville i givet fald være på kant med loven, og ville selv kunne forvente sig en personalesag hos kommunen. Så den går ikke.

Per Christiansen

Korte tidsrum hvori vaccine blev udviklet?
Hvor lang tid tager det at udvikle en vaccine? 10 år eller mere?
Denne vaccine er lavet med en ny teknik (RNA) vaccine hvor man “klipper” en lille sekvens ud af DNA ét på virussen.
For at lære kroppens immunforsvar at genkende “spik” proteinet på covid - virussen.
Havde man skulle bruge gamle metoder kunne der let havde gået 10 år med at famle sig frem.
Anti vaccine personer er formodentlig også imod vaccine mod børnesygdomme, polio, livmoderhalskræft osv.
En eller anden fortalte i et foredrag, at modstanden mod vacciner, kommer af at vacciner. Har gjort deres arbejde, dødelige sygdomme som mæslinger, polio mf. er næsten forsvundet fra vores dagligdag. Ikke noget vi skal forholde os til idag.
Jeg er så gammel at jeg kan huske tiden, hvor man kunne få polio. (Børnelammelse) mæslinger mv. Min mor var skrækslagen for polio, især da der var et tilfælde i byen. (Barnet døde)
Vi stod i kø på skolen, hvor der var hvide busser, sukkerknalde blev udleveret med vaccine på/i.
Det var dengang, idag tror vi ikke på at en vaccine kan udvikles på 1-2 år
Der er enda stadig nogen der ikke tror på covid 19.
Primært hardcore Trump-ister
På trods af de bliver færre og færre, når de dør af sygdommen.

Peter Mikkelsen

Lone Simonsen, professor på Institut for Naturvidenskab og Miljø på Roskilde Universitet og professor i Global Health på George Washington University: "Det er selvfølgelig ikke sådan, at alle yngre mennesker bare skal smittes på én gang, men hvis de svageste er beskyttet, kan smitten fra delta sagtens være overkommelig. Jeg tror på, at den naturlige immunitet kommer til at være vores bedste skjold mod nye bølger og varianter, og den får vi kun, hvis sunde og raske mennesker danner antistoffer efter at have været syge". https://www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/coronasituationen-i-afrika-og-as...

Freddie Vindberg

"Jeg er i syv sind: En loyalitet over for min veninde, som egentlig byder mig at holde kæft. Og samtidig en ubehagelig fornemmelse af, at jeg bør give forældrene besked. Hvad er det mest ansvarlige?"

Det er, at give forældrene besked.

Peter Mikkelsen

Freddie Vinterberg@ Skal man også give forældrene besked, hvis man kender til en pædagog, som ikke er vaccineret mod influenza?

Puha, den er svær. Hvis man ikke lader sig vaccinere og alligevel omgås udsatte mennesker, så tror man formentlig slet ikke på, at corona er farlig for udsatte mennesker. Og derfor er din veninde nok ikke åben for fornuft. Nu er du så havnet i den loyalitetskonflikt, at din venindes manglende vaccination kan give anledning til svær sygdom eller død hos et udsat menneske.

Jeg synes ikke svaret er svært, men det vil nok koste dig et venskab.

Danny Hedegaard

Først!

Jeg tager på forhånd forbehold for, om det lykkes at indsætte min kladde i Notepad i kommentarfeltet på Information.dk
Sådan at teksten ser pæn ud.
Det lykkes desværre ikke altid, og man kan intet gøre efterfølgende for at rette det.

Det irriterer mig grænseløst:-(

Politikerne burde påtage sig at befri os alle for disse dilemmaer.
Arbejdsgivere såvel som arbejdstagere !

Gør frivillig vaccination til en blot teoretisk mulighed!
Ved at udsætte alle der ikke vil vaccineres for et sådant pres, at de i praksis ikke har mulighed for at lade være med at blive vaccineret.

Bortset fra helt undtagelsesvist, ud fra sundhedsfaglige kriterier som myndighederne fastsætter, og som ikke er til diskussion af den enkelte vaccine modstander.

Pålæg offentlige og privat arbejdsgivere at kræve af dig som medarbejder, at du bliver vaccineret.

Suspender alle offentlige overførsels indkomster, herunder understøttelse og pensioner til alle der ikke vil vaccineres.
Genoptag først offentlig forsørgelse når du er blevet vaccineret.

Ikke kun fordi det er det sikreste for os alle, om end med udviklingen i mutationer, det dog aldrig kan give absolut sikkerhed.
Men det vil elleminere den overrepræsentation blandt indlagte med Covid 19, som de ikke vaccinerede udgør!
Det vil mindske følgerne af gennembrudsinfektioner hos vaccinerede, og reducere såvel behov for behandling, som indlæggelser på hospital med Covid 19.

Det handler også om at kunne begrænse behovet mest muligt for hyppige test, og reducere omkostninger mest muligt til medicinsk beredskab og behandling.

Samt ikke mindst, det handler om at erhverslivet, det offentlige rum og vores kollektive tilværelse, skal kunne forblive mindst muligt påvirket af at Corona ikke kan
udryddes.
Og at vi derfor alle må bidrage til at reducere følgerne af Corona i vores allesammens fælles hverdag.

At nægte at blive vaccineret er slet og ret udtryk for en uansvarlig egoisme, uden ville tage et medansvar for vort land, som det fællesskab vi alle er en del af.

Det er på tide at vi politisk stiller disse mennesker til ansvar, og stiller dem konsekvenser i udsigt, som gør at de i praksis ikke vil kunne nægte at blive vaccineret.

Se blot hvor langt Macron og Biden strakte sig, før de skred til de nuværende stramninger.
Stramninger som kunne være undgået, hvis alle dem der nægter at blive vaccineret havde udvist en ansvarlighed i situationen, som ethvert land bør kunne kræve af sine borgere.

Så galt er det ikke gået i Danmark heldigvis.
I høj grad til nu på grund af den hidtidige tilgang med frivillig vaccination.

Der er opnået hvad vi kunne opnå i Danmark med den hidtidige politik.

Restgruppen synes uden for pædagogisk rækkevidde:-(

Der må andre metoder til!

Hvis de ikke vil høre, så må de føle!

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Hvorfor i alverden vil du blande dig i en relation mellem et menneske og dennes arbejdsplads? Hvis det er vigtigt for arbejdspladsen at medarbejderne er vaccineret mod det ene eller det andet, skal arbejdsgiveren nok sørge for at det sker. Hvis det ikke er vigtigt for arbejdspladsen rager det ikke dig,

Danny Hedegaard

Citat
Nils Bøjden
"Hvorfor i alverden vil du blande dig i en relation mellem et menneske og dennes arbejdsplads?
Hvis det er vigtigt for arbejdspladsen at medarbejderne er vaccineret mod det ene eller det andet, skal arbejdsgiveren nok sørge for at det sker.
Hvis det ikke er vigtigt for arbejdspladsen rager det ikke dig,"

Fordi at det ikke handler om en relation mellem mennesker og deres arbejdsplads!

Det handler om hvilket et sted eksempelvis Frankrig og USA kunne være i dag!
Hvis ikke de havde så mange borgere, der ikke vil tage et medansvar for at kunne opnå det resultat, der er hele formålet med at tilbyde en vaccine gratis til alle.

Vi har haft større succes i Danmark fordi et større flertal af befolkningen, har udvist den personlige ansvarlighed, som er hele forudsætningen for kunne bekæmpe
Covid 19 med max succes.

Men også i Danmark har vi et egoistisk umodent mindretal, som bidrager til at reducere den potentielle succesrate, af at et så stort flertal som muligt bliver
vaccineret.
Herunder udvalgte grupper i samfundet med en socioøkonomisk profil i befolkningstætte boligområder, såvel danske som af anden etnisk herkomst end dansk.
Ofte enten i særligt udsatte job, såvel for dem selv som dem de er i kontakt med, såvel som mennesker udenfor arbejdsmarkedet i tæt kontakt med andre.

I krigstid og under en pandemi bør alvoren i situationen, som jeg ser det ophæve normale hensyn til individuelle frihedsrettigheder.
Hvorfor man politisk må tage konsekvensen af situationen, og vægte hensynet til vores fælles samfund over individets personlige frihed.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Freddie Vindberg

Peter Mikkelsen, ja, og andre sygdomme.

Forældre skal altid være orienteret om forholdene i daginstitutioner.

"Fordi at det ikke handler om en relation mellem mennesker og deres arbejdsplads!"

Det er da lige præcist det der er i spil. Intet andet. Arbejdspladsen er garant for relationen mellem forældre og medarbejdere. Og det er der ingen anden der er.

"Fordi at det ikke handler om en relation mellem mennesker og deres arbejdsplads!"

Ellers bliver det hver enkelt medarbejder der baseret på egne følelser skal agere sendebud mellem forældre og arbejdsplads. Og det vil skabe forvirring, ,kaos, anarki, usammenhængende informationer, utilfredse forældre og elendige arbejdsforhold.

Danny Hedegaard

Jeg kan sige det ganske kort!

Tiden er inde til at smide fløjlshandskerne.

Og tage grovfilen i brug.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Peter Mikkelsen

Danne Hedegaard og Freddie Hindberg @ Hvad siger i til alle de eksperter, der mener, at den eneste måde at opnå flokimmunitet på er hvis alle dem, som ikke er i risikogruppe, bliver smittet?

Danny Hedegaard

Citat
Peter Mikkelsen
20. september, 2021 - 07:10

"Danne Hedegaard og Freddie Hindberg @
Hvad siger i til alle de eksperter, der mener, at den eneste måde at opnå flokimmunitet på er hvis alle dem, som ikke er i risikogruppe, bliver smittet?"

Jeg har ingen egen mening om hvad diverse eksperter mener.

Det eneste der interesserer mig, det er hvad landets myndigheder som er bemyndiget til det, de anbefaler, opfordrer til og påbyder os.

Vi kan ikke have at vi alle sammen lige selv vil synes det ene eller det andet, og derfor ikke vil gøre som vi bliver bedt om.

Tiden er ikke til i situationen at insistere på at ville tænke selv!
Tiden er til at handle kollektivt i respekt for det ansvar vi hver og en har som borger, for at bidrage til at Danmark langsigtet kan leve så problemfrit som muligt med
Covid 19.

Problemet er nu en restgruppe af borgere, der ikke vil påtage sig et personligt ansvar Danmarks ve og vel, og som derfor bør presses til at gøre det.

Hvad enten de vil det eller ikke!

Her burde regeringen tage en snak med facebook og Google, og give dem en vink med en vognstang om at lukke af alle grupper, der modarbejder den nationale målsætning om at flest muligt lader sig vaccinere.

Sociale medier udgør en kræftbyld, de faciliterer alle dem der modarbejder den nationale kamp mod Corona.
Fra 6 januar med stormen mod Kongressen til vores hjemlige Men i Black, har sociale medier et medansvar for at de kan gøre så stor skade som de gør.

Etabler en konsensus mellem statsmagten og de etablerede medier, om at det er sidstnævnte der informerer om og beskriver alle facetter af Covid 19 i samfundet.

Sociale medier eksponerer anarki, og tager ikke ansvar som et fagprofessionelt medie gør.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Det er kun en diskussion der kan opstå i forbindelse med offentlige arbejdspladser.

Hvis man i en privat virksomhed startede med egne informationer til kunderne baseret på egne følelser ville man være i virksomheden i ca 1 minut eller kortere tid. Eller kortere hvis ledelsen kan finde en.