Feature
Læsetid: 18 min.

I Colombia er en 20-årig kvinde blevet gravid med Nicolai og Martins barn. Nu skal de af sted for at hente ham

Ægteparret Nicolai og Martin Køster Rimvall venter barn med en surrogatmor i Colombia. Men coronapandemien raser, og mens maven vokser, stiger deres frygt for ikke at kunne komme til Colombia og være med ved fødslen
Nicolai og Martin Køster Rimvall gør sig klar til at rejse til Colombia, hvor en ung kvinde skal føde deres barn.

Nicolai og Martin Køster Rimvall gør sig klar til at rejse til Colombia, hvor en ung kvinde skal føde deres barn.

Sigrid Nygaard

Moderne Tider
25. september 2021

Dette er andet kapitel i historien. Første kapitel kan læses her.

I en forstad til Bogotá går en kvinde på 20 år rundt med en baby i maven. Hun hedder Karen Julieth, er single og bor hos sin mor. Hun har i forvejen to børn på fire og fem år.

I dag skal hun til scanning på fertilitetsklinikken. Når hun lægger sig på briksen ved siden af ultralydsscanneren, vil en medarbejder på klinikken ringe til ægteparret Martin og Nicolai Køster Rimvall i Danmark. De to mænd har gennem et bureau betalt 450.000 kroner for, at den colombianske kvinde er blevet gravid med et æg befrugtet med sæd fra en af dem.

Karen Julieth er 15 uger henne i graviditeten, til marts skal hun føde deres lille dreng, og i eftermiddag skal de se ham for første gang på en scanning. Bagefter skal parret også tale med deres rugemor.

Det er september 2020, og Nicolai har hele dagen gået rundt om sig selv i »en opadgående kurve af spændthed«, som han siger. Han har lagt tøj sammen. Og forsøgt at skrive en indkøbsseddel.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hun er kun 20 år.. men vi udnytter hende altså ikke
Hvad kalder man det? Benægtelse ?

Mvh Hanne Pedersen

Jeanne Löwe Lindberg, Per Torbensen, Thomas Helbo Hansen, Else Marie Arevad, Mogens Holme, Jacob Nielsen, Nicolaj Ottsen, Herdis Weins, Erik Winberg, Maria Ulsig, Torben Skov, Lise Lotte Rahbek, Gert Romme, Holger Nielsen, Ervin Lazar, Ditte Jensen, Jeppe Bundgaard, Kim Houmøller og Steen Obel anbefalede denne kommentar

At tro, at en ung kvinde i Colombia som er eneforsørger for 2 små børn bliver rugemor "fordi hun har et ønske om at hjælpe barnløse par" er så himmelråbende naivt, at parret må have truffet et bevidst valg om at lukke øjnene for det.
Moren skal endda finde sig i, at de 2 for hende fremmede mænd kræver at komme med helt ind på fødestuen i en yderst intim og sårbar situation, hvor enhver kvinde ikke bør have andre end sig selv at tage hensyn til.
At man selv brændende ønsker sig et barn burde ikke give adgang til at udnytte et andet menneske på den måde.
Jeg synes, det er chokerende læsning.

Smike Käszner, Jeanne Löwe Lindberg, Sven Elming, Per Torbensen, Inge ambrosius, Else Marie Arevad, odd bjertnes, Mogens Holme, Jacob Nielsen, Nicolaj Ottsen, Frida Marie Lund Jeppesen, Daniel Joelsen, Jeppe Bundgaard, Herdis Weins, Kim Houmøller, Steen Obel, Poul Søren Kjærsgaard, Olivia Burchea, Ruth Sørensen, Maria Ulsig, Torben Skov, erik pedersen, Daniel Santos, Gert Romme, Sigridur Eythórsdóttir, Christian de Thurah og Asiya Andersen anbefalede denne kommentar

Om det er umodenhed, fornægtelse eller uvidenhed ved jeg ikke, men man skal virkelig anstrenge sig for ikke at ville forstå, at en ung pige i Columbia, som allerede har født 2 børn i en al for ung alder (som læger og medicinstuderende burde vide), og som bor hos sin mor, fordi hun ikke har råd til andet, ikke får endnu et barn i en alder af 20 år for blot at "hjælpe" nogen i et land over på den anden side af Atlanten. Udover dette, går størstedelen af de mange penge til det tvivlsomme israelske formidlingsbureau, hvilket jo bliver meget tydeligt i det øjeblik det danske par bliver bedt om at give en pengegave til rugemoren efter fødslen. Tænker at man burde stoppe op og overveje hvad der er på spil her - moralsk, menneskeligt og etisk inden man vælger at bruge en surrogat service - om det så er i USA, Ukraine, Columbia eller Indien.

Smike Käszner, Jeanne Löwe Lindberg, Frida Marie Lund Jeppesen, Dorte Nielsen, Sven Elming, Per Torbensen, Nike Forsander Lorentsen, Else Marie Arevad, Bjørn Pedersen, Hanne Utoft, Steen Obel, Nicolaj Ottsen, Carsten Munk, Mogens Holme, Lise Lotte Rahbek, Ditte Jensen, Asiya Andersen, Jacob Nielsen, erik pedersen, Torben Skov, Ruth Sørensen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Thomas Helbo Hansen

Der er ca. 153 millioner forældreløse børn i verden i dag (adoption.org)

Jeanne Löwe Lindberg, Dorte Nielsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Jeanne Löwe Lindberg

Menneskehandel og egoisme. Trist!