Noter fra en pandemi
Læsetid: 3 min.

Corona skulle skærpe vores blik for livets sande værdier. I så fald er massivt forbrug én af dem

Der er mangel på stort set alt i hele verden i øjeblikket, og det er ikke på grund af en dårlig økonomi. Det er på grund af en god økonomi. En pludselig, kollektiv ændring i forbrugsmønstret under coronakrisen har skabt omfattende flaskehalse – og dem kan vi lige så godt vænne os til
Coronakrisen og den deraf afledte containerkrise er en påmindelse om, hvor tæt vi er forbundet på denne klode – og at vejen til eksistentiel balance for mange af os går gennem massivt forbrug.

Coronakrisen og den deraf afledte containerkrise er en påmindelse om, hvor tæt vi er forbundet på denne klode – og at vejen til eksistentiel balance for mange af os går gennem massivt forbrug.

Juan Mabromata

Moderne Tider
4. september 2021

I begyndelsen af denne pandemi var det ikke ualmindeligt at læse lange håbefulde think pieces om, at coronakrisen ville gøre os mere nærværende: Vi ville begynde at holde af de nære ting, rejse mindre, se vores børn i øjnene og langt om længe lægge vores afsindige overforbrug på hylden og forstå, hvad der i virkeligheden betyder noget her i livet.

Det var der en vis sandhed i, men dog med den blinde vinkel og kontraintuitive konsekvens, at det våben, vi allerførst greb til for at komme i eksistentiel balance, netop var forbruget. Efter et lille dyk i begyndelsen af den første bølge kom hele verden ifølge en rapport fra konsulentbureauet McKinsey voldsomt godt igen, blot med det yderligere rygstød, at helt nye behov var opstået som følge af pandemien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tak for det lige i øjet-uanset sandheden kan være ilde hørt.

Tak for det lige i øjet-uanset sandheden kan være ilde hørt.