Noter fra en pandemi
Læsetid: 3 min.

Coronakrisen har mindet os om, at sygdomme aldrig er demokratiske

En virus skelner ikke mellem høj og lav, men det gør mennesker. Og så følger virussen efter
Der har været en langt lavere forekomst af COVID-19-tilfælde hos svenske slagteriarbejdere end hos deres kolleger i Østeuropa og USA. I Sverige fik slagterimedarbejderne nemlig hurtigt de rette værnemidler, en kraftig reduktion i mandskab og bedre afstandsforhold. Og samme tendens kan aflæses i de danske tal. Her er vi hos Danish Crown i Herning.

Der har været en langt lavere forekomst af COVID-19-tilfælde hos svenske slagteriarbejdere end hos deres kolleger i Østeuropa og USA. I Sverige fik slagterimedarbejderne nemlig hurtigt de rette værnemidler, en kraftig reduktion i mandskab og bedre afstandsforhold. Og samme tendens kan aflæses i de danske tal. Her er vi hos Danish Crown i Herning.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
11. september 2021

Noget af det bedste ved COVID-19 er, at den ikke kender nogen grænser. Om den er i Benin eller Helsingfors, om den rager rundt til opera i Bayreuth eller i en terrorcelle i Antwerpen – en virus er ligeglad. Den hopper bare videre fra person til person og nivellerer forholdet mellem prins William og Dovne Robert, som for at minde os, at vi jo alle sammen bare er mennesker, og at selv den amerikanske præsident nogle gange bliver nødt til at stå nøgen.

Det er ret beset en befriende tanke, men den er desværre også forkert.

En virus skeler naturligvis ikke til sin værts rang, før den trænger ind, men både før og efter det møde findes der hårde klasseskel – både på individniveau, nationalt niveau og globalt niveau.

I en ny kæmpe dataundersøgelse, der bliver fremhævet af blandt andre den indisk-amerikanske journalist og kommentator Fareed Zakaria, har et forskningshold sammenholdt coronastatistikkerne fra de forskellige amerikanske stater med alverdens tænkelige og utænkelige faktorer.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her