I retten
Læsetid: 4 min.

Efter håndgemæng med taxachauffør: »Hvis jeg bed, var det selvforsvar«

Hver uge dækker Information en retssag fra tilhørerpladserne. I Københavns Byret er en 30-årig irsk mand tiltalt for at have bidt en taxachauffør i skulderen
Hver uge dækker Information en retssag fra tilhørerpladserne. I Københavns Byret er en 30-årig irsk mand tiltalt for at have bidt en taxachauffør i skulderen

Mia Mottelson

Moderne Tider
25. september 2021

En decembernat i 2019 satte 30-årige D sig ind i en taxa på Vanløse Station. Men han kom aldrig frem til sin destination, for taxaturen udviklede sig voldeligt, og politiet blev tilkaldt.

Nu sidder 30-årige D på anklagebænken tiltalt for at have bidt chaufføren Mustafa »i venstre skulder og nakkeregion«, som det er formuleret i anklageskriftet.

D sætter sig i vidneskranken. Han har kort hår, er iført en åbentstående ternet skjorte og taler engelsk med irsk accent. Anklageren vil vide, hvor D skulle hen den nat.

Han fortæller, at han skulle hjem til sin kæreste nær DR Byen, men at han først skulle forbi sin egen adresse på Amager og hente et fjernsyn. Forinden havde han været på den bar, hvor han arbejdede som bartender, og havde fået en smule at drikke.

Han tog en taxa, men da den var fremme ved adressen på Amager, og D ville op for at hente fjernsynet, ville taxachaufføren ikke lade ham gå.

»Han beder mig om at betale, og så siger jeg, at vi ikke er fremme ved den endelige destination endnu,« forklarer D.

Han giver taxachaufføren sin telefon.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

De irske vampyrer er ikke til at spøge
med ;-)

erik pedersen, David Zennaro og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar