Baggrund
Læsetid: 7 min.

Historien om Ronaldos magt over Juventus begynder, da en syditaliener i joggingtøj kom i audiens på stjernens luksusyacht

Fra en placering i bunden af Serie A forsøger Juventus nu at genopbygge sig selv efter et eventyr med superstjernen Cristiano Ronaldo, der begyndte med store forventninger og endte i skuffelse
Fra en placering i bunden af Serie A forsøger Juventus nu at genopbygge sig selv efter et eventyr med superstjernen Cristiano Ronaldo, der begyndte med store forventninger og endte i skuffelse

Marco Bertorello

Moderne Tider
25. september 2021

Hvis der nogensinde var nogen, der tvivlede på, hvem der havde magten i forholdet mellem Cristiano Ronaldo og Juventus, så blev den tvivl bortvejret en sommerdag for to år siden, da den portugisiske superstjerne mødtes med holdets nyudnævnte træner Maurizio Sarri for at diskutere trænerens planer for holdet i den kommende sæson.

Mødet fandt nemlig sted på Ronaldos hjemmebane – nærmere bestemt en luksusyacht, der lå for anker på havet ud for kysten ved Cannes. Den respekterede italienske fodboldjournalist Aurelio Capaldi har beskrevet, hvordan den portugisiske stjerne som en renæssancefyrste omgivet af rådgivere tog imod den napolitanskfødte træner, der ankom til de opulente omgivelser for at anmode om en audiens.

I overensstemmelse med sin fodboldfilosofi ønskede Sarri nemlig at konvertere Ronaldo fra kantspiller til falsk 9’er i stil med den rolle, belgiske Dries Mertens havde spillet på Sarris succesfulde Napoli-mandskab.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her