Feature
Læsetid: 10 min.

Til kongres for minkavlere: »Hvis man bare sætter sig og kigger på de tomme stalde, får man et dårligere liv«

Der var gode råd til ejendomsinvesteringer og peptalk fra den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen, da minkavlere fra hele landet var samlet til kongres i Herning for at tale om fremtiden for den danske minkbranche – hvis den altså har en. Dette er sidste afsnit i en serie på fire
Omkring 150 tidligere minkavlere var samlet i Herning Kongrescenter til »verdens største og eneste« minkavlerkongres.

Omkring 150 tidligere minkavlere var samlet i Herning Kongrescenter til »verdens største og eneste« minkavlerkongres.

Magnus Hove Johansson

Moderne Tider
11. september 2021

Der er tomt.

De danske minkfarme har siden sidste efterår, hvor regeringen besluttede at aflive alle mink i Danmark og begrave dem for at forebygge spredning og mutationer af coronavirus, stået tomme rundt omkring i landet. 

Der er stadig minkstalde med minkbure. Der er en minkbranche med minkpelserier og minkavlere, og der er minkgrossister med planer om at holde flere minkauktioner. Men der er ingen mink.

»Tomheden …«, siger avler Henning Kjær Jensen, »det er det værste«.

Han sidder i foyeren i Herning Kongrescenter. 

Denne lørdag i midten af august er han sammen med omkring 150 andre tidligere minkavlere taget til »verdens største og eneste« minkavlerkongres arrangeret af rådgivningsvirksomheden Sagro, hvor de skal tale om fremtiden for den danske minkbranche. Hvis den altså har en. For som statsminister Mette Frederiksen (S) sagde på det pressemøde sidste år, hvor hun offentliggjorde beslutningen om at aflive alle mink i Danmark:

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvor er det dog en kvalmende serie. Jeg får virkelig bekræftet mine fordomme om de mennesker . “Næsten ligesom juleaften” at betragte sine endnu levende ofre. Vorherre bevares

Mvh Hanne Pedersen

Gitte Loeyche, Claus Christiansen, Hans Larsen og Holger Nielsen anbefalede denne kommentar

Jeg håber ikke at minken kommer tilbage til Danmark. De har fået, efter min mening, de har fået alt for meget i erstatning. Jeg har læst, at Holland gav en meget mindre erstatning. Minkavlerne står til, at få et gennemsnit på ca. 12. millioner, jeg mener, at det er for meget, der var jo minkavlere, der var ved at gå konkurs, og dem skulle skatteyderne lige give en milliongevinst. Erik Pedersen jeg er enig med dig om, at ham hvor det er "Næsten ligesom juleaften" lyder klam, glæde sig over, at tage livet af dyr, og nogle mener, at minkavl er dyremishandling, og så er den lige en anden vigtig del, som mange vist overser, nemlig den forurening det gav. Det var en klimagevinst, at lukke det erhverv. Nogle siger så, jamen det var jo danske arbejdspladser! Men hvor mange danskere var ansat? De fleste var jo fra udlandet, og de fik vist ikke dansk løn, men deres arbejdsforhold, og bopæl kender jeg ikke noget til, men mon det var ret meget bedre end det man læser om deres forhold i landbruget?

Gitte Loeyche, Hans Larsen, Ervin Lazar, Carsten Munk og erik pedersen anbefalede denne kommentar