Coronavirus
Læsetid: 9 min.

Kritik af tredje stik: »Vi forhindrer en 20-årig amerikaner i at blive forkølet, mens folk i Afrika dør«

I flere vestlige lande tilbyder man nu et tredje vaccinestik til mange borgere. Men beslutningen hviler på et tyndt datagrundlag, og en såkaldt booster vil næppe gøre en stor forskel, lyder det fra eksperter. I lande, hvor mange i risikogruppen endnu ikke har fået første stik, kunne de samme vacciner redde liv
USA er blandt de lande, der har meldt ud, at alle borgere skal tilbydes et tredje vaccinestik mod COVID-19. Her får en kvinde fra Schwenksville, Pennsylvania, et boosterskud.

USA er blandt de lande, der har meldt ud, at alle borgere skal tilbydes et tredje vaccinestik mod COVID-19. Her får en kvinde fra Schwenksville, Pennsylvania, et boosterskud.

Hannah Beier/Reuters/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
4. september 2021

I Israel er man allerede i gang, og i USA har man meldt ud, at man vil gøre det. Borgere rundt om i den rigeste del af verden begynder at få et tredje skud coronavaccine – en såkaldt booster.

Også i Europa er flere lande på vej med tiltaget. I Storbritannien vil man således tilbyde et tredje skud – i første omgang til alle over 50 år – og i Tyskland går man snart i gang med at give boostere til de ældste og mest sårbare.

Herhjemme er der endnu ikke meldt en endelig plan ud, men på regeringens seneste coronapressemøde sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at han forventer, at alle danskere skal have en boostervaccine på et tidspunkt – uden dog at sige hvornår.

Men kigger man på situationen i et globalt perspektiv, er det bestemt ikke en god idé allerede nu at give boostervacciner til i forvejen vaccinerede og i øvrigt raske borgere. Det siger flere internationalt anerkendte forskere, som Information har talt med. Desuden hviler myndighedernes beslutninger på tvivlsomme data fra især Israel og på et skævt billede af, hvordan coronaen skal bekæmpes, mener de.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her