Noter fra en pandemi
Læsetid: 3 min.

Vi mangler en sproglig og kulturel udredning af vores forhold til corona

En ekspertgruppe fremlagde i denne uge deres bud på den mørke tid, vi står over for. Nok en gang kan vi konstatere, at pandemien er forbi, men at COVID-19 er kommet for at blive. Derfor bliver vi også nødt til at finde et bedre sprog til at tale om den
»Ved I, hvad heroisk kamp betyder?« spørger Norm MacDonald retorisk i et af sine shows. »Det betyder, at min onkel ligger i en hospitalsseng med en slange i armen og ser tv-serier. Hvad skulle han ellers gøre?«

»Ved I, hvad heroisk kamp betyder?« spørger Norm MacDonald retorisk i et af sine shows. »Det betyder, at min onkel ligger i en hospitalsseng med en slange i armen og ser tv-serier. Hvad skulle han ellers gøre?«

Amy Harris

Moderne Tider
18. september 2021

I denne uge døde den amerikanske komiker Norm MacDonald 61 år gammel af kræft. Han er væsentligt bedre kendt i sit hjemland end heromkring, men ikke alene var han helt utrolig morsom, han besad også nogle dybder, som mange af hans kollegaer ikke altid viser tegn på.

Det kan man ved selvsyn blandt andet konstatere i hans højt besungne, delvist fiktive selvbiografi Based on a True Story: Not a Memoir fra 2017 og naturligvis også i mange af hans utallige monologer, som heldigvis flyder rundt i uendeligheden på YouTube. Et tema, som han af og til er vendt tilbage til, er ironisk nok kræft, og hvordan man taler om sygdom. Blandt andet fortæller han om sin onkel Burt, der døde af kræft og kæmpede en »heroisk kamp« mod sygdommen, som de sagde til hinanden i Norm MacDonalds familie. Men Norm MacDonald selv brød sig ikke meget om den måde at italesætte sygdom på.

»Ved I, hvad heroisk kamp betyder?« spørger han retorisk i et af sine shows.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kirsten Andersen

Norm MacDonald var canadier.