Feature
Læsetid: 14 min.

Spiseforstyrrelser rammer ikke kun kvinder: Jacob plejede at komme igennem dagen på tyggegummi

Den ene lider af overspisning og bulimi. Den anden har haft slem anoreksi. Begge har oplevet, at spiseforstyrrelser behandles som en kvindelig lidelse. Manglende viden om mænd med spiseforstyrrelser forstærker tabuet og gør det endnu sværere for mænd at opsøge hjælp, mener forsker

Jacob Andersen fik til en audition at vide, at det ville klæde ham at tabe sig lidt. Da prøverne startede, havde han tabt sig 15 kilo.

Emilie Lærke Henriksen

Moderne Tider
2. oktober 2021

Nikolaj niver sig i armen og lukker øjnene. Han har svært ved at huske, hvornår det begyndte. Mad er altid blevet forbundet med højt humør og gode stunder i hans familie, så hvornår gik det over til at blive et problem? Han var jo bare et barn og sidenhen en ung mand med stor appetit. Det blev altid fremhævet som en kvalitet.

Han åbner øjnene igen. De er store og mørkebrune og gemmer sig inde bag et par sortindfattede briller. Der er kommet et rødt mærke på armen.

»Det startede nok omkring 13-årsalderen, måske i forbindelse med at mine forældre blev skilt,« fortæller den i dag 29-årige Nikolaj Diamant Knudsen, der har en bachelor i datalogi og er ved at uddanne sig til sygeplejerske.

Han sidder på terrassen i sit hjem i Farum omgivet af grønne planter. På bordet står en bakke med Nescafé, en skål med digestive-kiks og en æske med lakridschokolade fra Johan Bülow.

Nikolaj Diamant Knudsen rører ikke noget af det. Han har allerede overspist fire gange i dag, fortæller han.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her