Overblik
Læsetid: 11 min.

Tysk valg for de forvirrede: Her er de fem dagsordener, som vil forme Tysklands fremtid

Det tyske valg har været præget af personrelaterede skandaler og kandidaternes bestræbelser på at udstråle den samme stabilitet, som Merkel stod for. Men hvad med det politiske indhold? Vi udfolder de fem dagsordener, som bliver afgørende for EU’s nøgleland i de kommende år
Det tyske valg har været præget af personrelaterede skandaler og kandidaternes bestræbelser på at udstråle den samme stabilitet, som Merkel stod for. Men hvad med det politiske indhold? Vi udfolder de fem dagsordener, som bliver afgørende for EU’s nøgleland i de kommende år

Mia Mottelson

Moderne Tider
18. september 2021

Om blot en uges tid går vores tyske naboer til valg og afgør, om det er den konservative Armin Laschet, den grønne Annalena Baerbock eller socialdemokraten Olaf Scholz, der bliver Merkels afløser, når hun træder tilbage som kansler efter 16 år. Men hvad vil kandidaterne egentlig? Og hvad vil tyskerne? Med hjælp fra fire tysklandseksperter gennemgår vi her de politiske dagsordener, som er vigtigst for tyskerne – og dem, som måske burde være det.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her