Center for Vild Analyse
Læsetid: 4 min.

Anders Matthesen viser os, hvor fjollet det er at være selvhjælpsguru. Det er genialt! Lad os følge ham!

I en ny bog vil Anders Matthesen ironisere over selvhjælpsguruerne ved at påtage sig deres form. Men hvis man taler som en mester, bør man ikke blive overrasket, hvis man ender med at blive opfattet som én
Moderne Tider
23. oktober 2021
Anders Matthesen kan med sin nye selvhjælpsbog risikere at blive taget alvorligt. For hvis du taler som en mester, bør du ikke blive overrasket, hvis du ender med at blive forstået som én.

Anders Matthesen kan med sin nye selvhjælpsbog risikere at blive taget alvorligt. For hvis du taler som en mester, bør du ikke blive overrasket, hvis du ender med at blive forstået som én.

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Anders Matthesen er den ukronede konge af dansk komik, som især de senere år næsten er eksploderet i produktivitet. Hans shows er kendt for en lidt dybere indlevelse i nogle figurer samt et teknisk raffinement, som man ikke finder hos så mange andre. Matthesen er en ener, der har sin egen fest, og som ikke behøver at mænge sig med de andre komikere.

På en måde var det næsten logisk, at Anden skulle springe ud som »guru«, men selvfølgelig gør han det på en omvendt og ironisk måde. Hans bog Livsstil er en livsstil, som udkom for et par uger siden, er en rendyrket parodi på tidens mange selvhjælpsbøger, der med deres blanding af floskler og husmandsmysticisme hele tiden er lige på kanten til at være rent ud grinagtige.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Michael Slotsted

"Anders Matthesen er den ukronede konge af dansk komik".

Det er ikke rigtigt. Hvis der er nogen kronet, er det ham.

"som især de senere år næsten er eksploderet i produktivitet"

Nej, det er der intet belæg for at sige. Han har altid været produktiv.

"Hans shows er kendt for en lidt dybere indlevelse i nogle figurer samt et teknisk raffinement, som man ikke finder hos så mange andre."

"Teknisk raffinement" er en term, man benytter, når man egentlig ikke rigtig ved, hvad man ellers skal sige som anmelder. For så kan man jo som anmelder altid påstå, at man forstår teknikken.

"Det var ikke sjovt, men det var tektnisk godt".

Gab.

Han skaber lidt debat. Mest komisk var det dog, da Politiken på bedste Politiken-vis interviewede en af sine egne ansatte: Svend Brinkmann, som de samtidig kaldte en kritiker af selvhjælpsbogen. Svends tre bøger er sgu da selvhjælp for den priviligerede middelklasse. God vide om Anders M. reelt ikke gør gruen med ham, Sevnd, altså.