Pengeproblemer
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Jeg er bange for, jeg har mødt en sofasvindler

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille – intet for stort
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille – intet for stort

Mia Mottelson

Moderne Tider
23. oktober 2021

I sidste uge solgte jeg en sofa over nettet til 500 kroner. Eller det vil sige: Jeg har faktisk ikke fået pengene endnu. Den topforvirrede køber havde nemlig glemt kontanter, da han hentede den – der var også bøvl med hans Mobilepay, for han ventede på et nyt dankort. Så vi aftalte, at han skulle overføre pengene til mig om aftenen, så snart teknikken var gået i orden. Men jeg hørte aldrig fra ham, heller ikke, da jeg i forgårs sendte en request på Mobilepay.

Det er ikke, fordi mit budget står og falder med 500 kroner, men alligevel … Hvor langt skal jeg gå for at få dem tilbage?

Den godtroende

Svar I:

Selvfølgelig skal du have dine penge. 500 kroner er altså ikke bare et greb i lommen. Og det er jo ikke en god ven, du har lånt et par sedler, som er lidt sløv til at betale tilbage. Det er en vildfremmed, der har brudt din – beundringsværdige, men også risikable – tillid.

Sløset kan man være med sine egne penge. Sløser man med andres penge, hedder det svindel og tyveri (eller bilagsrod, hvis man er folkevalgt).

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Michael Slotsted

Hop i sofaen med sko på, mens du leger, at det stadig er hans sofa.

Michael Slotsted

Hop i sofaen med bare tæer, mens du leger, at du ikke giver en skid.

Michael Slotsted

Hop bare med sofaen, mens du skider og leger med Hans.