Klimaskam
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: En far fra mit barns vuggestue trænger til noget klimabevidsthed

Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
9. oktober 2021

Jeg har en god relation til en forælder i mit barns vuggestue, vi smalltalker tit, når vi ses – og her falder snakken ofte på ting som rejser og biler. Jeg kan mærke, at klima slet ikke fylder i hans bevidsthed. Eksempelvis fortalte han mig forleden om en vennetur til Barcelona med fly, »som var sygt billig, lige så billig som et spa-ophold i Danmark«. Hans kone overvejer en elbil, hvilket han synes er alt for besværligt og så videre.

Jeg har ikke selv ren klimasamvittighed, og jeg er ikke ude på at udskamme nogen, jeg har bare lyst til at plante et lille frø i hans bevidsthed. Skal jeg det? Og hvordan?

– Kvinde i 30’erne

Svar I:

Det er en svær balance med perifere bekendtskaber, og går du over grænsen, kan det let få den modsatte effekt. Men jeg synes helt klart, du skal sige noget, selv om du ikke selv har »ren klimasamvittighed«. Hvem i alverden har det?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her