Venskab og karriere
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min veninde prøver at stjæle ’mit’ studiejob

Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
23. oktober 2021

Jeg er studerende og har for nylig søgt et studiejob, som jeg tror, jeg vil egne mig rigtig godt til. Da jeg så jobopslaget, fortalte jeg min gode studieveninde om det, og at jeg havde tænkt mig at søge. Dagen efter skrev hun så til mig, at hun også havde tænkt sig at søge jobbet. Ikke noget om, hvad jeg tænkte om det, bare ren konstatering. Hun har i forvejen et godt betalt studiejob og brokker sig tit over at have alt for travlt. Det nye job vil hun så presse oven i alt det andet. Jeg har ikke et studiejob, men har længe været på udkig efter noget relevant. Det ved min veninde godt. Jeg kan ikke lade være med at føle mig lidt bitter. Skal jeg tale med hende om det, og hvordan?

— Jobsøgende

Svar I:

Jeg mener, at når det kommer til ens job, så skal man tænke på sig selv først. Man skal ikke holde sig fra at søge job, ens veninder/kæreste/mor søger, og man skal bede om mere i løn og søge nye muligheder uden at tænke på sin arbejdsgiver.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her