Kommunalvalg
Læsetid: 15 min.

Kampen om Frederiksbergs sjæl er i gang, og De Konservative risikerer at tabe efter 112 år ved magten

I mere end 100 år har Frederiksberg været en konservativ bastion, men efter kommunalvalget kan det være slut. Børnefamilier og unge tilflyttere rykker lige nu kommunen mod venstre – spørgsmålet er, om det baner vej for et tiltrængt nybrud eller en betænkelig københavnerisering
For rådmand Nikolaj Bøgh står Frederiksberg for stabilitet og traditionsbevidsthed. Men et politisk opbrud truer den konservative bastion.

For rådmand Nikolaj Bøgh står Frederiksberg for stabilitet og traditionsbevidsthed. Men et politisk opbrud truer den konservative bastion.

Magnus Hove Johansson

Moderne Tider
30. oktober 2021

Lyden af småsludren og klirrende bestik mod service fylder rummet. Et maleri af en kvinde på en blå baggrund er rammet ind i en tyk, antik guldramme, lokalet er lyst op med dæmpet, gulligt lys, og en fransk kvindestemme strømmer ud af højttalerne. Den støvede mørkegrønne farve går igen på vægge, borde og betræk. Ral 6009, eller som de fleste måske bedst kender den: frederiksberggrøn.

»Der er hr. og fru Frederiksberg, som gerne vil sidde det samme sted og have samme mad, som de plejer, og hvis nu man har taget noget af menukortet, fordi vi jo ofte skifter efter sæson, så kan aftenen næsten være ødelagt.«

Alberte Kryger Sander er direktør for restauranten Promenaden, der har ligget på Frederiksberg Allé siden 1932. Hovedparten af de besøgende er stamgæster – størstedelen frederiksbergborgere.

»Så er der en musiker, der bor lige rundt om hjørnet, som kommer herned med sine venner og er en del af det yngre klientel,« siger hun.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Som Frederiksberg borger, syntes jeg at artiklen mangler at belyse at Frederiksberg kommunen har en af landets lavest forbrug social og handicap området. Og føre en arbejdsprøvning politik som tilgode ser arbejdegiver over de sårbar borger. Kommunes jobcentre og socialafdeling benytter sig ofte af ikke relevante udannet go-getters som virker til at være instruerer i at undgå afgørelser i næsten alle sager på.
Der føres en bevist politik ud fra et ønsket om at eksportere alle kommunes socialeudsatte og handicappede til andre kommuner.

Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, David Zennaro, Bjørn Pedersen, Dylan Storm, Alvin Jensen, jens christian jacobsen, Kim Houmøller og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Området.

Søren Kristensen

Jeg har altid opfattet Frederiksberg Kommune, som en kommune for vindere og sådan en kommune synes jeg også der skal være plads til. Selvfølgelig kan det godt virke lidt provokerende, at den ligger klods op ad, hvis ikke mere eller mindre midt i, Københavns Kommune, men traditionelt har det aldrig været et større problem, så hvorfor skulle det være det nu?

Søren Kristensen.
Hvad så med hvis et ‘vinder’’ par får et barn som har brug for hjælp, skal de så også bare flytte ud af kommune?

Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Dylan Storm, Alvin Jensen, Ruth Sørensen, Peter Høivang og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steen K Petersen

Husk at Bitten Vivi Jensen stiller op til kommunalvalget. Hun er om nogen, blevet synonymt, med det svigt der føres over for udsatte, svage og handicappet borger i Frederiksberg kommune.
Bitten V Jensen vil også gøre op med det som @Jesper Lerche er inde på.

Hvis ikke den kommunale forvaltning er til for borgerne - hvem er de Så til for?

Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Hans Larsen, Alvin Jensen, Ruth Sørensen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Boligkvadratmeterprisen på Frederiksberg er små 60,000 kr vistnok landets højeste. Dragsted revolutionerende boligpolitiske indspark er så, at de meget få friarealer, der er tilbage , reserveres almennyttige boliger. Ingen indgreb overfor det frederiksberg'ske borgerskabs kapitalgvinster. Og ikke et ord i artiklen om, hvem alle disse herlige, nye unge er, der med et slag vil forandre kommunens profil. For der er jo egentlig ikke så meget, der er galt på Frederiksberg . Og far og mor spæder til, så kollektivisterne kan hygge sig i deres eget private frirum tæt på cappuccinoer og herligt voksende friværdier.
Så skønt. Så fuldkommen fantastisk! Vi kan næsten ikke holde ud at vente på det Store Systemskifte i hjertet af Kiøbenhavn!

Børge Jacobsen

Før kommunesammenlægningen i 2007 med Den-Lille-Svindler som arkitekt var de 273 kommuners byråd et demokratisk forum for landets almindelige borgere, som havde indflydelse på deres nærmiljø.

Nu, med bare 98 kommuner tilbage, er det blevet en tumleplads for den "lille" politiske selvudnænvte elite og lokale familie dynastier som ved et hele bedre gennem magt frem for folkelighed. Et cirkus, som sættes op som var det et folketingsvalg.

Demokratiet er gået fløjten og er i dag med 98 kommune kun en skygge af sig selv - Sørgeligt, hvad det her land er blevet til.

Morten Larsen, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Peter Knap, Alvin Jensen, Jesper Lerche og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar