Fiktiv fodbold
Læsetid: 6 min.

Komedieserien ’Ted Lasso’ punkterer fodboldens kynisme og viser os alt det, sporten også kan være

Hvorfor er komedieserien om amerikanske Ted Lasso, der bliver træner i en engelsk fodboldklub, blevet så rasende populær? Måske fordi den viser os noget fra fodboldens verden, som vi længes efter, men må til fiktionen for at finde
Cristiano Ronaldo er stærk og udholdende. Ted Lasso er venlig og sårbar.

Cristiano Ronaldo er stærk og udholdende. Ted Lasso er venlig og sårbar.

Universal Television

Moderne Tider
30. oktober 2021

Et af mine skriveidoler er den amerikanske journalist og forfatter Taffy Brodesser-Akner, der nu er ansat ved The New York Times. Hun er bedst kendt som såkaldt celebrity profiler, en helt almindelig jobtitel i USA, hvor man portrætterer de berømte mænd og kvinder, vi alle sammen gerne vil tættere på. I Brodesser-Akners tilfælde gælder det skuespillere som Tom Hanks, Val Kilmer og Bradley Cooper og sundhedsguruen Gwyneth Paltrow.

Det, der udmærker hendes stil og evne til at skrive mennesker frem, er, at hun altid stiller det rigtige spørgsmål helt fra begyndelsen. Nemlig: Hvad betyder det her menneske i den vilde verden, vi lever i lige nu? Ikke: »Hvem er du?« For det finder vi nok alligevel aldrig rigtig ud af.

Taffy Brodesser-Akners pointe er nemlig, at alle kendisser så at sige er demokratisk valgt af os. Vi tillægger dem kulturel betydning af en årsag. Vi fylder dem med værdi og mening af en årsag.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her