Nekrolog
Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Selv med Parkinsons kom Gunhild Berg op på elcyklen og ud til marken

Som lærer i Glamsbjerg gjorde hun op med den sorte skole – men Gunhild Berg opdagede nærmest ikke 68-oprøret. Hun havde travlt med at dyrke sin passion for tekstiler
For Gunhild Berg var det vigtigt, at museet arbejdede med hele processen – fra dyrkning og bearbejdning til spinding og vævning.

For Gunhild Berg var det vigtigt, at museet arbejdede med hele processen – fra dyrkning og bearbejdning til spinding og vævning.

Privatfoto

Moderne Tider
30. oktober 2021

Gunhild Bergs æggehvide uldhue, der mest af alt lignede en tehat, fortalte to ting om hende: Hun havde ikke meget til overs for autoriteter – hverken inden for mode eller andet – og hun havde en enorm passion for gammeldags tekstilhåndværk.

Hun voksede op på en lille gård i Tommerup på Fyn, hvor hun kom hjem og hjalp til efter syv års skolegang. Men Gunhild Berg ville mere med sit liv, og hun uddannede sig derfor til skolelærer.

I 1962 blev hun så som 24-årig ansat på Glamsbjerg Fri- og Efterskole, hvor hun blev en del af en gruppe nyuddannede lærere, der tog et opgør med den sorte skole.

Sammen besluttede de, at læreren ikke skulle være autoritær, og at både lektier og karakterer så vidt muligt skulle afskaffes. Således gik Gunhild Berg også mere op i børnenes oplevelser i verden end i boglig udenadslære. I hendes timer blev der tegnet i stor stil, ligesom hun ofte skiftede klasselokalet ud med udflugter i naturen. 

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her