I retten
Læsetid: 4 min.

Mand tiltalt for vold mod parkour-udøvere: Troede, de var indbrudstyve på taget

Hver uge dækker Information en retssag fra tilhørerpladserne i retssalen. I retssal 1 i Københavns Byret er P tiltalt for at tage halsgreb på en parkour-udøver
Hver uge dækker Information en retssag fra tilhørerpladserne i retssalen. I retssal 1 i Københavns Byret er P tiltalt for at tage halsgreb på en parkour-udøver

Mia Mottelson

Moderne Tider
16. oktober 2021

P er tiltalt for fire forhold, men retssagen imod ham begynder med, at P erklærer sig skyldig i de to af dem – nemlig besiddelse af 35 gram hash til eget forbrug samt tyveri af en macbook på en burgerbar.

Tilbage er tiltalen for vold i forbindelse med to episoder, som fandt sted den 18. november 2018, og i disse to forhold erklærer P sig ikke skyldig.

Han er 42 år og iført blå skjorte. Hans fødder kører op og ned, mens han bliver afhørt af først anklageren og siden forsvareren.

Indbrud

P forklarer, at han på den pågældende dag hørte nogle mennesker rende rundt oppe på taget over hans lejlighed på Vesterfælledvej i København. Der havde for nylig været indbrud i boligforeningen – og ifølge P var tyvene netop kommet ned igennem et tagvindue. Derfor var han overbevist om, at der igen var tyve på spil.

Da han gik ud på svalegangen, kunne han se, at det overvågningskamera, som han har opsat foran sin dør, var drejet og pegede ind imod væggen – det bekræftede ham i teorien. Kort efter fik han øje på tre unge mænd, som – efter de havde fået kontakt – valgte at flygte ned på gaden.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her