Interview
Læsetid: 3 min.

»Regeringens tøven betyder, at der er transkønnede børn, som får et dårligere liv«

Regeringen ville sænke aldersgrænsen, så børn kan få et juridisk kønsskifte. Men med henvisning til Etisk Råd, som er internt uenige i spørgsmålet, er forslaget udskudt på ubestemt tid. Det vil gå ud over børnenes livskvalitet, siger forperson i Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn, Marie Elisabet Lind-Thomsen
Moderne Tider
16. oktober 2021
Marie Elisabet Lind-Thomsen er ikke bange for, at nogen kommer til at fortryde, hvis man fjerner aldersgrænsen for juridisk kønssifte. Cpr-nummeret er jo bare en administrativ ændring – den kan jo ændres tilbage uden problemer, siger hun

Marie Elisabet Lind-Thomsen er ikke bange for, at nogen kommer til at fortryde, hvis man fjerner aldersgrænsen for juridisk kønssifte. Cpr-nummeret er jo bare en administrativ ændring – den kan jo ændres tilbage uden problemer, siger hun

Privatfoto

– Regeringen har tidligere sagt, at man vil fjerne aldersgrænsen for juridisk kønsskifte, men det er ikke på listen over lovforslag, som skal vedtages i dette folketingsår. Hvad mener du om det?

»At det er meget, meget mærkeligt. Vi har oplevet to ligestillingsministre i træk, som har sagt, at de ville gøre det. Mogens Jensen sagde det til os i 2020, og Peter Hummelgaard sagde i august i år, at regeringen ville lægge lovforslaget frem til efteråret. Så jeg undrer mig rigtig meget over, at to socialdemokratiske ministre siger sådan noget til mig, og så oplever vi det her.«

– Hvad kommer det til at betyde?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Måske er regering den klogeste (for en gangs skyld). Mener at børn ikke er i stand ti at tage stilling til noget der siden hen ikke kan laves om. Et kønsskifte kan ikke overlades til børn, der selvklart ikke er færdigudviklet, og som kan nå at ændre holdning til sig selv og sit køn mange gange inden vedkommende bliver voksen og ansvarlig.
Men jammeren over at børn ikke bliver behanldet som fuldvoksne vil åbenbart ingen ende tage., her baserer den sig på en tyrkertro på, at "det kan børn sagtens selv finde ud af." Gu' kan de ej .
Forkvinden er et uansvarligt curlingbarn, der er blevet "voksent".

Helene Brochmann

Jeg har ingen personlige erfaringer om dette, men synes at det lyder rigtigt, når Marcus Dib Jensen, der selv er transperson, taler stærkt imod juridisk kønsskifte for børn i et længere opslag på sin væg på Facebook.
Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det er alt for snævre opfattelser af, hvad "en dreng" og "en pige" er, der gør det svært for nogle børn at være i de kategorier. Kunne vi ikke bare være lidt mere rummelige, så det ikke bliver så vigtigt om man er det ene eller det andet?
At nogle får brug for at skifte køn som voksne, anfægter jeg ikke.

Mette Eskelund, Asiya Andersen og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Vi er ret mange transkønnede voksne, som har haft en forfærdelig barndom, fordi vi ikke kunne skifte køn. Det var fx. en stor sorg for mig at opleve som 6-7-årig, at jeg ikke kunne starte til fodbold sammen med de drenge fra gaden, som jeg havde leget med hele mit liv. De fik hurtigt et fællesskab der og blev ret meget bedre rent teknisk, og selv om jeg forsøgte at lære det selv, måtte jeg se i øjnene, at det kunne jeg ikke. Derfor holdt jeg stort set op med at spille fodbold. Se det er den slags ting, vi gerne vil forskåne transbørnene for. Og det virker virkelig koldt og kynisk, når I ikke kan se det.

Nu er Markus Dib Jensen en stærkt højreorienteret transmand, som åbenbart også ser det som sin mission at propagandere for et binært kønssyn, så han er svær at tage alvorligt. Det er muligt, at han opfatter sig selv som en binær transmand - og fred være med det - men hvorfor han ikke kan rumme andre transkønnedes erfaringer er svært at forstå. Men det er nok derfor han har stiftet sin egen forening, den borgerlige Regnbuegruppe, der også er islamkritisk.

Ib Gram-Jensen

Arne Lund, 16. oktober 2021 - 08:06:
"Mener at børn ikke er i stand til at tage stilling til noget der siden hen ikke kan laves om."

Arne Lund overser åbenbart fuldstændigt, at forkvinden, han kalder "et uansvarligt curlingbarn", advokerer for adgang for børnene til JURIDISK kønsskifte, der netop kan laves om.

Ib Gram-Jensen - Hvis det så var det eneste hun sagde, så ville jeg ikke gøre ophævelser. Men læg mærke til hvad hun ellers siger.

Ib Gram-Jensen

Arne Lund,
Jeg skal ikke tage stilling til, hvad hun ellers siger, men det ændrer ikke ved, at du lægger ud med at erklære, at du "Mener at børn ikke er i stand til at tage stilling til noget der siden hen ikke kan laves om", hvorved præmissen for hele dit indlæg fremstår som den fejlagtige, at hun taler om biologisk kønsskifte. Og dermed bliver din kommentar både vildledende og som argumentation betragtet irrelevant, for der er dog fanden til forskel på et juridisk og et biologisk kønsskifte.