Kunst
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Jeg gjorde mig umage med dåbsgaven til min niece. Nu vil min søster bytte den

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille – intet for stort
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille – intet for stort

Mia Mottelson

Moderne Tider
20. november 2021

Min niece er netop blevet døbt. Jeg tænkte længe over, hvad jeg skulle give hende i dåbsgave. Skulle jeg købe aktier? Brugskunst? Et smykke? Jeg ville gerne give hende noget, som hun kan have med sig i mange år endnu. Noget, som hun også ville være glad for som voksen.

Jeg endte med at købe et litografi. Men da min søster pakkede det op, var hun ikke begejstret. Hun sagde tak, men at hun gerne vil bytte det.

Og her kommer mit dilemma. For det er jo ikke et billede til min søster, men til min niece. Så skal jeg holde fast i, at jeg har valgt et litografi, som jeg synes, min niece skal have? Det skal vel hænge på hendes værelse, går jeg ud fra. Eller skal jeg bare lade min søster bytte billedet?

— Mosteren

Svar I:

Kunst deler vandene. Nogle elsker abstrakt kunst, andre ser silhuetter af seriemordere i Asger Jorns klatværk. Og sådan skal det være.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Bolette Brødsgaard

hvad med selv at købe litografien tilbage? Så kan du fortælle niecen at den er hendes, når hun kommer på besøg, og du kan overdrage den når hun når skels år og alder.

Ninna Maria Slott Andersen, William Andreas Ransfort og Lotte Torgersen anbefalede denne kommentar
Else Marie Arevad

Enig med Bolette. Dåbsbarnet kan måske bedre goutere litografien som voksen, og ellers kan du jo give hende noget andet. Ikke alle har samme smag!