Opdragelse
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Min lille datter skal gå til ishockey, siger svigerfar. Nej tak, siger jeg

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille – intet for stort
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille – intet for stort

Mia Mottelson

Moderne Tider
27. november 2021

Knap var min nyfødte datter begyndt at dreje hovedet og se sig omkring i verden, før hendes store øjne landede på min svigerfar, der stod og viftede med en sparkedragt med ishockeyklubben Rødovre Mighty Bulls’ logo på. Dragten er sød, men min i øvrigt hjertelige svigerfar, der har haft fast sæde i skøjtearenaen 24 år i træk, glæder sig allerede til, at hun selv skal begynde til ishockey. Det kan man gøre som fireårig, har han fortalt.

Men det virker en anelse brutalt, at min lille pige om et par år skal skøjte rundt med hjelm på og tonse hovedet sammen de andre ude i Rødovre. Jeg tænker måske, at spejder eller rytmik ville være federe. Kan jeg sige til min svigerfar, at vi venter med hockey, til hun kan snøre skøjterne selv?

— MS

Svar I:

En grundregel, jeg selv bruger flittigt i mit forældreskab, er, at der først er en konflikt, hvis jeg tager den. Hvis min ældste hælder ristede løg fra bøtten direkte ind i gabet, kunne jeg have lyst til at sige: »Gider du lade være, klammo?«, men jeg gør det ikke, for jeg vil hellere spise og have det rart end at diskutere Emma Gad med en treårig.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Du kan vælge, at det er charmerende, første gang svigerfar prøver på, at være primus motor, for din datter.
Og hvis det fortsætter, så bed ham om at holde kæft.