Interview
Læsetid: 10 min.

Christina Krzyrosiak: »Bare fordi jeg har styr på mit shit, behøver jeg ikke være gammelklog«

Trods et efternavn, de færreste kan udtale, stemte næsten hver anden borger i Holbæk personligt på Christina Krzyrosiak. Den blot 29-årige borgmesters knusende sejr er blevet kommunalvalgets store, men sjældne socialdemokratiske solstrålehistorie. Men hvem er borgmesteren, der spås en fremtid som landets måske kommende statsminister, egentlig?

Magnus Hove Johansson

Moderne Tider
27. november 2021

Fortalt til Lærke Cramon

»Jeg har lagt mærke til, at jeg efter kommunalvalget flere steder bliver omtalt som en bydronning, men den titel vil jeg meget gerne have mig frabedt. Ja, jeg er blevet genvalgt som borgmester i Holbæk, og ja, 46 procent af borgerne har personligt stemt på mig, men det gør mig altså ikke til nogen bydronning. For mig er det sådan én, borgerne ikke kan få i tale, men højst vinke til, når hun en sjælden gang imellem bevæger sig ud af borgmesterkontoret. Og jeg vil ikke være nogen bydronning. Jeg prøver faktisk på at være alt det modsatte.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens peter hansen

Udtale efternavnet .Bum bum har hun smidt Hansen ?

Et rigtig stort tillykke til en rigtig gæv pige fra én, der hverken er holbækker eller socialdemokrat p.t.

Jørgen Tryggestad, Alvin Jensen, Birte Pedersen, Ole Olesen, Dennis Madsen, Anders Graae, Danny Hedegaard og Klaus Ankerstjerne Eriksen anbefalede denne kommentar

Jeg er rørt over at læse denne artikel og tænker bare… hvor er de heldige i Holbæk,og godt at de skønner på det.et renfærdigt menneske

Alvin Jensen, Birte Pedersen, Ole Olesen, Marianne Pedersen, Anne Bruun, Klaus Ankerstjerne Eriksen, Danny Hedegaard og Jens Lysdal anbefalede denne kommentar
Danny Hedegaard

Måske der er kommunal bestyrelser der skulle tage på studietur til Holbæk.
For at studere hvordan man kan samarbejde på tværs af partiskel.

I stedet for kiv og strid, hvor det er kommunen og dens borgere der i sidste ende bliver taberne.

Der er jo kommuner i dette land, hvor borgerne måske ville være bedst tjent uden en valgt kommunal bestyrelse, og kun med forvaltning og direktion til at lede kommunen.

Det virker ikke til at være tilfældet i Holbæk.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Klaus Ankerstjerne Eriksen

Jeg stemmer ikke SD, men Christina fortjener stor respekt. Flot artikel.

Alvin Jensen, Tina Peirano, Birte Pedersen, Ole Olesen og Danny Hedegaard anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Er det ikke bare at sige "kryds-ro-siak" - hurtigt?