Fodbold
Læsetid: 5 min.

Får Benzema hæderen, eller er Messi allerede kronet? Her er favoritterne til Ballon d’Or

Mandag uddeles prisen for årets bedste mandlige fodboldspiller i Europa, Ballon d’Or, ved en ceremoni i Théâtre du Châtelet i Paris. Vi kigger på topkandidaterne
Vedholdende rygter fortæller, at argentinske Messi allerede har fået besked om, at han også i år vinder den eftertragtede pris.

Vedholdende rygter fortæller, at argentinske Messi allerede har fået besked om, at han også i år vinder den eftertragtede pris.

Alejandro Pagni

Moderne Tider
27. november 2021

Ballon d’Or er ekstra interessant i år. Den traditionsrige pris, som blev opfundet af ugemagasinet France Footballs chefredaktør, Gabriel Hanot, tilbage i 1956, holdt nemlig pause sidste år på grund af corona.

Men nu skal det være.

Robert Lewandowski

Mange mente, at Bayern Münchens 33-årige polske forward blev snydt i 2020 og derfor fortjener den, nu hvor Ballon d’Or er tilbage. Sæsonen 2019/20 var spektakulær for Bayern. Den sydtyske klub sikrede en vaskeægte treble: førsteplads i Bundesligaen, triumf i pokalturneringen og Champions League-guld.

Lewandowski scorede 55 mål i sæsonen. Og det fortsatte. ’Lewy’ nettede 48 gange i 40 kampe sæsonen 2020/21, og i den igangværende sæson, 2021/22, scorede den målfarlige polak syv gange i de første fem kampe. Læg dertil to af tre scoringer, da Bayern udspillede FC Barcelona i Champions League for ikke så længe siden.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her