Center for Vild Analyse
Læsetid: 3 min.

Da de fire røvrendte tog affære i Albertslund og viste problemet med valghandlingen

I krig og kærlighed gælder alle kneb. Det kan man lære alt om ved at studere klassiske græske tragedier og deres moderne genopførelse i kommunalpolitik
Vivi Nør Jacobsen fra SF kunne i første omgang erklære sig som vinder af borgmesterposten i Albertslund, men hun havde den kun i lidt over to timer, før hun mistede den igen.

Vivi Nør Jacobsen fra SF kunne i første omgang erklære sig som vinder af borgmesterposten i Albertslund, men hun havde den kun i lidt over to timer, før hun mistede den igen.

Christian Lindgren

Moderne Tider
27. november 2021

Kommunalvalg er en underlig størrelse. I deres natur er de små og provinsielle, og måske derfor er de svære for størstedelen af befolkningen at koncentrere sig om. Til gengæld er de overraskende ofte spektakulære – det betyder bare sjældent noget godt.

Et slående eksempel finder vi i den nyligt overståede valgkamp i Albertslund, hvor Vivi Nør Jacobsen fra SF i første omgang erklærede sig som vinder af borgmesterembedet, men kun havde posten i lidt over to timer, før hun mistede den. Hun havde oprindeligt indgået en aftale med fire andre partier i byrådet (V, K, DF, Ø), som alle var enige om at undgå en socialdemokratisk borgmester – efter 11 år med socialdemokratisk styre var de klar til fornyelse. Men da alle kandidater var indkaldt til orientering om den nye konstitueringsaftale, sagde Jacobsen bramfrit til dem, hun havde indgået den første aftale med, at hun havde røvrendt dem; det hævder de fire partier i hvert fald. I stedet havde hun nemlig lavet en ny med Socialdemokratiet og De Radikale, der også ville gøre hende til borgmester.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her