Asyl
Læsetid: 21 min.

Flygtningenævnet kritiseres for at afvise syrere på mangelfuldt grundlag: »Mange i regimet ser flygtninge som forrædere«

100 syriske flygtninge i Danmark har fået afslag på asyl i Flygtningenævnet, som mener, at det er sikkert for dem at vende tilbage til Damaskus-området. Men i flere af sagerne baserer nævnet sig på to rapporter, hvor flere af de kilder, der har bidraget med oplysninger, undsiger nævnets konklusioner. Eksperter i asylret vurderer, at mange af afgørelserne er truffet på et utilstrækkeligt grundlag, og at sagerne bør tages op igen
I Damaskus-området er kamphandlinger sjældne. Står det til Danmark, bør mindst 100 syriske flygtninge vende tilbage til hovedstadsområdet og Assad, som de flygtede fra.

I Damaskus-området er kamphandlinger sjældne. Står det til Danmark, bør mindst 100 syriske flygtninge vende tilbage til hovedstadsområdet og Assad, som de flygtede fra.

Kit Oates

Moderne Tider
27. november 2021

Det var det store maskineri, udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) satte i gang, da han i juni 2020 besluttede at fremskynde revurderingen af op mod 900 syriske flygtninges opholdstilladelser. Ministeren traf sin beslutning, efter at Flygtningenævnet kort forinden for første gang havde nægtet at forlænge syriske flygtninges opholdstilladelse i Danmark i fem sager.

Udlændingestyrelsen gik således på opfordring fra Tesfaye i gang med at vurdere, om hundredvis af flygtninge fortsat skulle have opholdstilladelse i Danmark. De sager, hvor styrelsen gav afslag, gik videre til Flygtningenævnet, som er de danske asylmyndigheders højeste instans.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jens Ole Mortensen

En strøtanke.

Har en etnisk dansker med dobbelt statsborgerskab nogensinde fået frataget sit sit danske statsborgerskab ved loven der gør dette muligt ??

Man kan mene om det hvad man vil, men det kaldes, altså, -strukturel racisme.
Syntes man , at sådan bør og skal det være. Kaldes det apartheid.

Jeg kalder nødigt folk racister eller nazister, Men i denne forbindelse ville jeg aldrig tøve med at bruge udtrykkende ( strukturel racisme og apartheid ) , overfor hvem som helst, når som helst. Også i en retssal. Velvidende at det er noget jeg selv har lagt under for og måske stadig gør. Det sidder nok i alle hvide europæere.
Man neglierer det. Og netop det kaldes strukturel racisme. Vi fejler , bestemt også mhst. integrationen.

Lillian Larsen, Marianne Stockmarr, Vibeke Olsen, Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, nanna Brendstrup, Franz Nitschke, Inger Pedersen, Ole Svendsen, Henny Granum, Kenneth Krabat og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Tak til Information for at gå ind i sagerne om de afviste syrere.

Lillian Larsen, Kerstin Olga Østberg, Marianne Stockmarr, Sinne Lundgaard Rasmussen, Marie E. Rasmussen, Christian Mondrup, Steen Obel, Vibeke Olsen, Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel, Edda Hardardottir, ingemaje lange, Poul Genefke-Thye, erik pedersen, Andreas Lykke Jensen, Gitte Loeyche, nanna Brendstrup, Franz Nitschke, Peter Beck-Lauritzen, Dorte Sørensen, Christian Bruun, Inger Pedersen, Ole Svendsen og Elisabeth From anbefalede denne kommentar

Engang var Danmark et land, som man så op til pga. vores etiske adfærd og overholdelse af menneskerettighederne.

Det er desværre længe siden :-(

Jeg er virkelig skuffet over, at Soc. Dem. m.fl. vælger at være decideret ondskabsfulde og kyniske af hensyn til at kunne tiltrække vælgere fra den alleryderste og mest rabiate højrefløj!

Det er mennesker af kød og blod, som I ønsker at sende tilbage til en forfærdelig situation - udelukkende pga. galloperende taburet-kløe.

Det er skammeligt!!!

Lillian Larsen, Kerstin Olga Østberg, Marianne Stockmarr, Sinne Lundgaard Rasmussen, Christian Mondrup, Vibeke Olsen, Inge Lehmann, Jesper Sano Højdal, Eva Schwanenflügel, ingemaje lange, erik pedersen, Jens Ole Mortensen, Gitte Loeyche, Johan á Rogvi, nanna Brendstrup, Franz Nitschke, Peter Beck-Lauritzen, Dorte Sørensen, Finn Jakobsen, Hans Larsen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Andreas Lykke Jensen

Sikke et imponerende stykke arbejde, der er lagt i denne vigtige artikel.

De penge jeg månedligt betaler for mit abonnement er dælme godt givet ud.

Tak!

Kerstin Olga Østberg, Marianne Stockmarr, Vagn Buch-Pedersen, Sinne Lundgaard Rasmussen, Vibeke Olsen, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Edda Hardardottir, ingemaje lange og erik pedersen anbefalede denne kommentar