Asyl
Læsetid: 21 min.

Flygtningenævnet kritiseres for at afvise syrere på mangelfuldt grundlag: »Mange i regimet ser flygtninge som forrædere«

100 syriske flygtninge i Danmark har fået afslag på asyl i Flygtningenævnet, som mener, at det er sikkert for dem at vende tilbage til Damaskus-området. Men i flere af sagerne baserer nævnet sig på to rapporter, hvor flere af de kilder, der har bidraget med oplysninger, undsiger nævnets konklusioner. Eksperter i asylret vurderer, at mange af afgørelserne er truffet på et utilstrækkeligt grundlag, og at sagerne bør tages op igen
I Damaskus-området er kamphandlinger sjældne. Står det til Danmark, bør mindst 100 syriske flygtninge vende tilbage til hovedstadsområdet og Assad, som de flygtede fra.

I Damaskus-området er kamphandlinger sjældne. Står det til Danmark, bør mindst 100 syriske flygtninge vende tilbage til hovedstadsområdet og Assad, som de flygtede fra.

Kit Oates

Moderne Tider
27. november 2021

Det var det store maskineri, udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) satte i gang, da han i juni 2020 besluttede at fremskynde revurderingen af op mod 900 syriske flygtninges opholdstilladelser. Ministeren traf sin beslutning, efter at Flygtningenævnet kort forinden for første gang havde nægtet at forlænge syriske flygtninges opholdstilladelse i Danmark i fem sager.

Udlændingestyrelsen gik således på opfordring fra Tesfaye i gang med at vurdere, om hundredvis af flygtninge fortsat skulle have opholdstilladelse i Danmark. De sager, hvor styrelsen gav afslag, gik videre til Flygtningenævnet, som er de danske asylmyndigheders højeste instans.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jens Ole Mortensen

En strøtanke.

Har en etnisk dansker med dobbelt statsborgerskab nogensinde fået frataget sit sit danske statsborgerskab ved loven der gør dette muligt ??

Man kan mene om det hvad man vil, men det kaldes, altså, -strukturel racisme.
Syntes man , at sådan bør og skal det være. Kaldes det apartheid.

Jeg kalder nødigt folk racister eller nazister, Men i denne forbindelse ville jeg aldrig tøve med at bruge udtrykkende ( strukturel racisme og apartheid ) , overfor hvem som helst, når som helst. Også i en retssal. Velvidende at det er noget jeg selv har lagt under for og måske stadig gør. Det sidder nok i alle hvide europæere.
Man neglierer det. Og netop det kaldes strukturel racisme. Vi fejler , bestemt også mhst. integrationen.

Lillian Larsen, Marianne Stockmarr, Vibeke Olsen, Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, nanna Brendstrup, Franz Nitschke, Inger Pedersen, Ole Svendsen, Henny Granum, Kenneth Krabat og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Tak til Information for at gå ind i sagerne om de afviste syrere.

Lillian Larsen, Kerstin Olga Østberg, Marianne Stockmarr, Sinne Lundgaard Rasmussen, Marie E. Rasmussen, Christian Mondrup, Steen Obel, Vibeke Olsen, Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel, Edda Hardardottir, ingemaje lange, Poul Genefke-Thye, erik pedersen, Andreas Lykke Jensen, Gitte Loeyche, nanna Brendstrup, Franz Nitschke, Peter Beck-Lauritzen, Dorte Sørensen, Christian Bruun, Inger Pedersen, Ole Svendsen, Elisabeth From og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Engang var Danmark et land, som man så op til pga. vores etiske adfærd og overholdelse af menneskerettighederne.

Det er desværre længe siden :-(

Jeg er virkelig skuffet over, at Soc. Dem. m.fl. vælger at være decideret ondskabsfulde og kyniske af hensyn til at kunne tiltrække vælgere fra den alleryderste og mest rabiate højrefløj!

Det er mennesker af kød og blod, som I ønsker at sende tilbage til en forfærdelig situation - udelukkende pga. galloperende taburet-kløe.

Det er skammeligt!!!

Lillian Larsen, Kerstin Olga Østberg, Marianne Stockmarr, Sinne Lundgaard Rasmussen, Christian Mondrup, Vibeke Olsen, Inge Lehmann, Jesper Sano Højdal, Eva Schwanenflügel, ingemaje lange, erik pedersen, Jens Ole Mortensen, Gitte Loeyche, Johan á Rogvi, nanna Brendstrup, Franz Nitschke, Peter Beck-Lauritzen, Dorte Sørensen, Finn Jakobsen, Hans Larsen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Andreas Lykke Jensen

Sikke et imponerende stykke arbejde, der er lagt i denne vigtige artikel.

De penge jeg månedligt betaler for mit abonnement er dælme godt givet ud.

Tak!

Kerstin Olga Østberg, Marianne Stockmarr, Vagn Buch-Pedersen, Sinne Lundgaard Rasmussen, Vibeke Olsen, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Edda Hardardottir, ingemaje lange og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Det er simpelt hen ren ansvarsflugt at påstå, at Flygtningenævnet har besluttet, at flygtninge fra Syrien trygt kan vende hjem. For uanset om Flygtningenævnet fremtræder som en tilsyneladende domstolslignende organisation, er den altså politikernes forbandede ansvar. Og danske politikere har simpelthen besluttet, at flygtninge kan sendes hjem til ganske usikre forhold.

Men i en ny rapport dokumenterer Amnesty, hvordan den syriske efterretningstjeneste udsætter hjemvendte syriske flygtninge for tortur, voldtægter og kidnapninger. De nye fund bør få den danske regering til øjeblikkeligt at indstille tilbagekaldelsen af syreres opholdstilladelser, lyder det fra Amnesty.

”Det her var for at ønske dig velkommen til dit land. Hvis du forlader Syrien igen og vender tilbage, får du en endnu varmere velkomst. Vi ønsker at ydmyge dig og din søn – en ydmygelse, I aldrig vil glemme”.

Sådan sagde medlemmer af Syriens sikkerhedstjeneste til den hjemvendte syriske kvinde Yasmin*, efter at have voldtaget hende og hendes 13-årige søn. Yasmin er en af de 66 syrere, hvis historie Amnesty genfortæller i sin nye rapport, You’re going to your Death, der sætter fokus på de grusomheder, som hjemvendte syrere udsættes for af efterretningstjenesten. Drab, årelange tilbageholdelser, tortur og voldtægt er blandt eksemplerne, som Amnestys researcher fra juli 2020 til juni 2021 har kortlagt.

Og en tredjedel af alle de overgreb, som Amnesty har dokumenteret, fandt faktisk sted i Damaskus eller omegn – netop det område, som Danmark som eneste land i EU har erklæret sikkert nok til at syriske flygtninge kan vende tilbage.

For flere af de hjemvendte flygtninge er det netop det faktum, at de i sin tid forlod landet, der gør, at de er i efterretningstjenestens søgelys, og dermed bliver udsat for fængsling, tortur og mishandling. Disse syrere anses for at være forrædere og terrorister, fordi de forlod landet. Yasin* blev således tilbageholdt i fire måneder af efterretningstjenesten i Damaskus og blev igen og igen udsat for tortur – ofte med bind for øjnene.

Der har fra de danske myndigheders side været en formodning om, at syriske kvinder og børn ikke var i samme risiko for voldsomme overgreb, som syriske mænd, der for eksempel havde undsluppet militærtjeneste. Men Amnestys dokumentation tilbageviser dette argument fuldstændig.

Kvinder og børn er således også i risiko for tilbageholdelser og tortur og er derudover særligt udsatte i forhold til seksuel vold. Amnesty har dokumenteret tilfælde af voldtægt på børn, blandt andet voldtægt af en pige, som var fem år gammel.

Amnesty har også dokumenteret, at mindst 10 børn i alderen tre uger til 16 år har siddet fængslet med deres mor i op til to år og ni måneder. Fem af børnene blev udsat for voldelig tortur og grov mishandling.

Amnesty har sendt sin dokumentation til Integrations- og Udlændingeministeriet, Flygtningenævnet og Udlændingestyrelsen sammen med en klar opfordring til de danske myndigheder. Men danske politikere anser altså, som de eneste i EU, at Syrien er et sikkert land at vende tilbage til.

Ole Svendsen, Lillian Larsen, Marianne Stockmarr, Marie E. Rasmussen, Vibeke Olsen, Inge Lehmann, Anders Graae, uffe hellum, Jesper Sano Højdal, Eva Schwanenflügel, Edda Hardardottir, Poul Genefke-Thye og erik pedersen anbefalede denne kommentar

EU´s politik overfor flygtninge bliver mere og mere i strid med gældende konventioner i disse år:
- Grækenland, EU-lande og Frontex nægter på illegal måde at lade kontrolorganisationer foretage lovlige kontroller med flygtninge.

Den Italien-baserede Association for Juridical Studies on Immigration, ASGI, oplyste fredag, at græsk politi og Frontex-betjente ulovligt havde hindret ASGI fra at gennemføre et teknisk-juridisk besøg ved grænsen mellem græsk og nordmakedonien den 6. november, nær landsbyen Idomeni, på den græske side.

Delegationen, 2 ASGI-advokater og 2 juridiske rådgivere blev med magt tvunget til at vende tilbage til fods til Nordmakedonien, efter at have kommet lovligt ind i Grækenland. Dette er i klar strid med gældende aftaler, men de blev nægtet en forklaring, fortalte den ene italienske juridiske rådgiver i fredags.

"Vi blev desuden nægtet dokumentation om hvorfor, men vi fik kort og klart besked om straks at forlade landet (Grækenland). Alt foregik på en temmelig truende og uformel måde. Og det er indlysende, at de selvfølgelig heller ikke tillod os at komme i kontakt med nogen, der ville kunne give os juridisk bistand,” sagde italieneren til pressen.

"Da situationen var meget anspændt og truende, kunne vi heller ikke foretage telefonopkald eller gøre noget andet. Det ville klart blive betragtet som uacceptabelt efter deres opfattelse," tilføjede han.

Det hele skete blev gennemført af græske politi, men var hele tiden under opsyn af Frontex-medarbejdere, der ikke greb ind overfor den ulovlige handling.

https://en.asgi.it/from-greece-to-north-macedonia-asgi-delegation-reject...

Ole Svendsen, Lillian Larsen, Marianne Stockmarr og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Enten er den hviderussiske diktator fuld af løgn, eller også er han ganske svagt fungerende.

Hvideruslands præsident Alexander Lukashenko i fredags: "Gå igennem, gå nu," sagde han til en gruppe asylansøgere nær EU-grænsen. Da han talte ved sin første offentlige optræden ved grænsen siden krisens begyndelse, mødte. Det skete i en flygtningelejr, og han sagde til em; "at de frit kunne tage mod vest, som de ville".

"Hvis du vil vestpå, vil vi ikke tilbageholde dig, anholde dig eller slå dig," sagde han, mens hundredvis af klappede. "Det er op til dig. Gå igennem (grænsen). Gå."

Dette er i lodret modstrid med, hvad Alexander Lukashenko tidligere har sagt. Altså at man nu sendte flygtingene tilbage til Tyrkiet, hvorfra det statslige luftfartsselskab havde væet nede og hente dem. Så enten er han fuld af løgn, eller også er han ganske svagt fungerende.