COP26
Læsetid: 13 min.

Klimatopmødet kaldes et »teater«, men teater kan også ændre vores forestillinger om verden

I denne weekend slutter FN’s klimakonference i Glasgow. Det bliver af en aktivist beskrevet som et teater, hvor første akt er talerne og anden akt handling, men den sidstnævnte mangler de endnu at se. Reportage fra den sidste uge på COP26

I den britiske pavillion kan man for eksempel opleve vindmøller i virtual reality.

Anders Rye Skjoldjensen

Moderne Tider
13. november 2021

»Det er et teater!«

Uden for indgangen til Scottish Event Center i Glasgow står en ældre mand midt på vejen. Han har front mod de embedsmænd og observatører, som denne tirsdag morgen bevæger sig mod hovedindgangen til FN’s klimakonference.

Klokken er omkring ni om morgenen. Inde i centret er konferencen gået ind i sin anden og afgørende uge, men herude står Philip med sit skilt og henvender sig af og til til de forbipasserende med den samme opfordring:

»Gå ind og stop dem!«

Den pensionerede computerprogrammør er 74 år og bærer briller med skildpaddestel under en fornuftig kasket, ikke en typisk aktivist. Han er rejst til Glasgow fra London for at deltage i protester mod konferencen, hvor politikerne ifølge ham taler og taler. Uden at handle. 

»Hvordan skal jeg sige det?«

Han tænker sig lidt om.

»Hvis man kigger rundt i Glasgow lige nu, ser man alle de fantastiske plakater og alle de politiske udmeldinger. Men vend tilbage om nogle år og se, hvor meget der er sket.«

Han har ikke de store forhåbninger. For som han siger:

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Så længe den konservative tankegang bestemmer over markeds kræfterne og den globale handel eksistere vil der ikke komme bedre tider for klimaet !!!!