Et liv er forbi
Læsetid: 4 min.

Hun læste en bog om dagen

Sigrid Rigmor Kjær Larsen pløjede sig igennem skolebiblioteket og blev færdig med pensum et år før sine klassekammerater. Men dengang på Sydfyn lå det ikke i kortene, at kvinder skulle studere eller få sig en karriere – så hun dedikerede sig i stedet til foreningslivet og hjalp senere andre kvinder ud på arbejdsmarkedet
Sigrid Rigmor Kjær Larsen kort før sin 100-års fødselsdag.

Sigrid Rigmor Kjær Larsen kort før sin 100-års fødselsdag.

Privatfoto

Moderne Tider
6. november 2021

Det var fra sin far, at Sigrid Rigmor Kjær Larsen arvede en appetit på bøger, der var større end de flestes.

Han var en litterært interesseret landmand i Åstrup på Fyn med syv børn, hvoraf Sigrid var den yngste. Så når arbejdsdagen på gården var ovre, og aftensmaden var spist, ville han som regel læse højt for Sigrid og hendes søskende, der havde glædet sig hele dagen.

Med sin storesøsters hjælp lærte hun allerede inden skoletiden at læse selv, ligesom hun lærte at regne. Så da hun som seksårig på grund af sine evner fik lov til at begynde i skole et år før de andre børn, rettede hun sit fokus mod skolens bogsamling, som hun allerede i sit første skoleår fik så godt som gennemlæst. 

En tilgang til bøgerne, som hun holdt fast i gennem hele sin skoletid, så hun også blev færdig med hele pensum et år før klassekammeraterne. Klasselæreren gav hende lov til at bruge sit sidste skoleår på at udforske sin familiehistorie.

 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvilket smukt og rigt liv!

Dan Jensen, Lisbeth Nykjær, David Zennaro og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Tak. Jeg tænker ofte med disse beskrivelser, at alle mennesker burde have lignende eftermæle.