Center for Vild Analyse
Læsetid: 4 min.

Vi lever i Zeus’ tidsalder, hvor nye ideer og holdninger vælter ind over hinanden i et kaotisk virvar

Hvilken Gud regerer i den moderne verden, hvor guderne for længst er lagt i graven?
Zeus sammen med sin første kone Hera på et maleri af Andries Cornelis Lens (1739-1822).

Zeus sammen med sin første kone Hera på et maleri af Andries Cornelis Lens (1739-1822).

Ritzau Scanpix

Moderne Tider
6. november 2021

Ludwig Feuerbach stod fadder til den berømte tanke om, at det ikke er Gud, der skaber mennesket i sit eget billede, men omvendt. Det giver fra et teoretisk synspunkt vældig god mening, selv om det nogle gange faktisk kan være svært at se det menneskelige forbillede i visse guder. Tag blot den ganske velkendte græske gud Zeus. Han ligner virkelig noget fra en helt anden verden.

Zeus’ mest berømte kone er Hera, som ikke uden grund er konstant jaloux, men hans første kone hed Metis. Hende forvandlede han til en flue, som han slugte. Eftersom hun var gravid på det tidspunkt, blev han selv svanger med Athene, som han fødte ud af panden. Zeus blev senere gift med Hera, der først afviste ham, men fordi han forvandlede sig til en gøg, som hun tog til sig og omfavnede, kunne han slippe af sted med at voldtage hende – og fordi hun skammede sig over det, giftede hun sig med ham.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jan Fritsbøger

kan ikke læse artiklen så ved ikke om artiklen giver svaret på spørgsmålet i undertitlen, men det er da så indlysende at det gør ondt, det er guldkalven der tilbedes og regerer verden, og det var bestemt ikke uden grund at der i bibelen advares imod dette, for guldkalven er alt andet end guddommelig.
og nej jeg tror ikke på religioner, og slet ikke på guldkalven,
jeg er dog alligevel ikke i tvivl om det guddommeliges eksistens, og jeg har en teori om at universet er levende og bevidst, men jeg tror ikke det vil tilbedes snarere bare respekteres, og "glemmer" vi at det er nødvendigt ender vi med at straffe os selv, helt uden indgriben "ovenfra".