Neymar
Læsetid: 5 min.

Neymar har endnu ikke ramt sit absolutte topniveau. Og nu er det snart for sent

Er der overhovedet nogen tvivl? Neymar da Silva Santos Júnior er klodens bedste fodboldspiller. Når han ellers gider
Brasilianske Neymar ved ikke, om han har den mentale styrke til at beskæftige sig med fodbold længere.

Brasilianske Neymar ved ikke, om han har den mentale styrke til at beskæftige sig med fodbold længere.

Stephane Mahe

Moderne Tider
13. november 2021

Der var intens revanche i luften. Paris Saint-Germain tog imod Lille fredag den 29. oktober. Sidste gang, de to franske klubber mødte hinanden, var den 1. august, i Super Cup’en, og der løb Lille med sejren. Nu var Kylian Mbappé skadet, Lionel Messi blev skiftet ud af forsigtighedsgrunde, og hele ansvaret hang på Neymars skuldre. Var det én af de dage, hvor brasilianeren gad sætte sit enorme talent i scene?

Ja. Dog først i anden halvleg. Man kunne se det i ansigtet på den 29-årige forward, skrev Adam White i sin The Guardian-klumme. Det var tydeligt i løbebanerne. Bolden skulle piskes frem mod Lilles mål. Det gav pote. PSG vandt 2-1.

Der er de gode stunder, hvor argentinske Ángel Di María kan gøre hele forskellen, men han er ikke megastjerne på samme måde som Neymar, Mbappé og Messi. Di Maria er jokeren, og mod Lille var han direkte involveret i scoringerne. Neymar skal helst skinne som en sol hver gang.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er da ret umuligt at betegne ham som verdens bedste fodboldspiller, når ingen har set, hvad han ville kunne udrette, hvis han trænede som en Messi (gjorde) og en Ronaldo.
Men han er tydeligvis opsat på også at have et socialt liv med lidt farver ved siden af sparken bold. Det har jeg respekt for. Han har nok et lidt mere kompliceret sind end de to andre, og så går det, som det går.

jens christian jacobsen

Gad vide om han snyder lige så meget i skat som Messi og Ronaldo? Hvis ikke, kan han ikke være verdens bedste.
Det søde med det sure..