I retten
Læsetid: 4 min.

Politibetjente blev ramt af flasker og sten på Christiania: »Han råbte: ’Ja, giv ham peber, Karl’«

Hver uge dækker Information en retssag fra tilhørerpladserne. I sal 80 i Københavns Byret sidder en mand tiltalt for at forstyrre ro og orden på Christiania og kaste en dåse mod en politibetjent
Tiltalte nægter at have råbt ad politiet eller kastet en dåse efter dem.

Tiltalte nægter at have råbt ad politiet eller kastet en dåse efter dem.

Mia Mottelson

Moderne Tider
13. november 2021

En politibetjent har lagt en mand på jorden og er ved at give ham håndjern på. Et par meter derfra står en stor menneskemængde med hætter over hovedet og råber og gestikulerer voldsomt ad ham. Der lyder høje pift og buhråb.

Vi ser scenen fra et GoPro-kamera, der sidder på en anden betjents uniform og filmer optrinnet fra hans synsvinkel. Mens kollegaen arbejder med håndjernene og den anholdte på jorden, forsøger betjenten med kameraet at holde den råbende menneskemængde på afstand og skærme sin kollega.

Man kan høre betjentene råbe mod flokken:

»Træk væk! Jeg mener det, D. Du er den første, der får!«

Så bliver stemmerne dybe, og videoen går i slowmotion. Fra en person i mængden kan man se en dåse langsomt flyve i retning af de to betjente ved noget, der ligner et underhåndskast.

Videoen stopper på byrettens fjernsyn. Der bliver stille i retssalen, og man kan høre et ur på væggen, der tikker. Anklageren vender sig mod den tiltalte, D, der sidder i vidneskranken.

»Er du på videoen?« spørger hun.

»Jeg kan ikke se mig selv, lad mig sige det sådan,« svarer D.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her