I retten
Læsetid: 4 min.

Rumænsk mand tiltalt for at tigge sig til 27 kroner: »Ingen tvivl om, at han er fattig«

Hver uge dækker Information en retssag fra tilhørerpladserne i retssalen. I sal 11 i Københavns Byret er en hjemløs 48-årig rumænsk statsborger tiltalt for betleri, men ifølge forsvareren er der også større principper om menneskerettigheder og ytringsfrihed på spil
Hver uge dækker Information en retssag fra tilhørerpladserne i retssalen. I sal 11 i Københavns Byret er en hjemløs 48-årig rumænsk statsborger tiltalt for betleri, men ifølge forsvareren er der også større principper om menneskerettigheder og ytringsfrihed på spil

Mia Mottelson

Moderne Tider
27. november 2021

Det virker som en lille oplagt sag. Men få minutter før den går i gang, forklarer forsvareren Information, at menneskeretlige principper står på spil. Det handler om desperation og social nød. Og om ytringsfrihed.

I sal 11 i Københavns Byret er tiden kommet til at føre proces mod D, en hjemløs 48-årig rumænsk statsborger, der står tiltalt for betleri. Står det til forsvareren, må retssagen være anledning til at genoverveje retstilstanden på området.

Med sig har han et stort bilagsmateriale. I lyset af en skelsættende dom i sagen ’Lacatus mod Schweiz’ ved Menneskeretsdomstolen i Strasbourg tidligere i år kan det være i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention at straffe tiggeri med fængsel.
 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vi vil ikke have flygtninge og ulovlige migranter.
Vi vil ikke have fattige og tiggere.
Det er bestemt fra oven. Ikke retfærd, men strafudmåling.
Det tredelte system er lige som den kristne gud ét og det samme.

Har forbipasserende følt sig forulempet af den stakkels mand? Eller er det to nidkære betjente der ikke har andet at tage sig til?

De nidkære betjenten kunne, måske, have forsøgt at forklare manden at hans forehavende strider mod rigid dansk lov - i stedet vælger de at “observere” ham i ti minutter . Hvis det var dagens meningsfulde indsats må jeg da slå korsets tegn og udbryde Vorherre bevares

Mvh Hanne Pedersen

Thomas Tanghus, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Ninna Maria Slott Andersen, Torben Skov, Gunvor Henriksen, Per Klüver, Gitte Loeyche, Torben Lindegaard og Ole Svendsen anbefalede denne kommentar

Dansk lovgivning rettet imod samfundets bund bliver mere og mere umenneskelig på en lang række områder.

"Et lands udviklingsstadie skal måles ud fra, hvordan landet behandler dets svageste individer"

Set ud fra det synspunkt, er det gået meget stærkt tilbage for Danmark i de sidste 2 årtier.

Lad dog den stakkels mand være og giv ham i stedet nogle penge, så han kan købe sig noget mad.

Thomas Tanghus, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Carsten Sandholm, Ninna Maria Slott Andersen, Torben Skov, Dan Jensen, Jann Ringtved, Bjørn Pedersen, Gunvor Henriksen, Per Klüver, Gitte Loeyche og erik pedersen anbefalede denne kommentar