Ugens person
Læsetid: 2 min.

Skoleleder i Albertslund: »Jeg forstår godt, man holder igen med, at børnene skal sendes hjem«

Coronasmitten breder sig på en række folkeskoler, og det har fået skoleledere til at efterspørge flere værktøjer til at bremse den. Men man har allerede mange muligheder, og smitteopsporingen er blevet mere simpel, mener Birgitte Pilgård, der er skoleleder i Albertslund og har 35 smittetilfælde
Moderne Tider
6. november 2021
Coronasmitten breder sig på en række folkeskoler, og det har fået skoleledere til at efterspørge flere værktøjer til at bremse den. Men man har allerede mange muligheder, og smitteopsporingen er blevet mere simpel, mener Birgitte Pilgård, der er skoleleder i Albertslund og har 35 smittetilfælde

Privatfoto

– Hvad er den nuværende smittesituation hos jer?

»Vi har cirka 35 smittede elever ud af 950 i alt. Det er kommet den seneste halvanden uges tid siden efterårsferien. Eleverne er formentligt blevet smittet i slutningen af efterårsferien – og så har det spredt sig. Det er primært de mindre børn, der bliver smittet. Vi har kun haft ét tilfælde i udskolingen, mens hovedparten af smittetilfældene er i indskolingen. Der har én af klasserne 19-20 smittetilfælde.«

– Hvilke tiltag har I taget i brug for at komme det til livs?

»Førsteprioriteten er jo at passe på alle – både børn, forældre og medarbejdere. Det trumfer alle andre arbejdsopgaver, og det har det gjort siden marts forrige år. Generelt sørger vi for at holde informationsniveauet højt – både gennem Aula og en facebookgruppe for forældrenetværket på skolen.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her