Ugens person
Læsetid: 2 min.

Skoleleder i Albertslund: »Jeg forstår godt, man holder igen med, at børnene skal sendes hjem«

Coronasmitten breder sig på en række folkeskoler, og det har fået skoleledere til at efterspørge flere værktøjer til at bremse den. Men man har allerede mange muligheder, og smitteopsporingen er blevet mere simpel, mener Birgitte Pilgård, der er skoleleder i Albertslund og har 35 smittetilfælde
Moderne Tider
6. november 2021
Coronasmitten breder sig på en række folkeskoler, og det har fået skoleledere til at efterspørge flere værktøjer til at bremse den. Men man har allerede mange muligheder, og smitteopsporingen er blevet mere simpel, mener Birgitte Pilgård, der er skoleleder i Albertslund og har 35 smittetilfælde

Privatfoto

– Hvad er den nuværende smittesituation hos jer?

»Vi har cirka 35 smittede elever ud af 950 i alt. Det er kommet den seneste halvanden uges tid siden efterårsferien. Eleverne er formentligt blevet smittet i slutningen af efterårsferien – og så har det spredt sig. Det er primært de mindre børn, der bliver smittet. Vi har kun haft ét tilfælde i udskolingen, mens hovedparten af smittetilfældene er i indskolingen. Der har én af klasserne 19-20 smittetilfælde.«

– Hvilke tiltag har I taget i brug for at komme det til livs?

»Førsteprioriteten er jo at passe på alle – både børn, forældre og medarbejdere. Det trumfer alle andre arbejdsopgaver, og det har det gjort siden marts forrige år. Generelt sørger vi for at holde informationsniveauet højt – både gennem Aula og en facebookgruppe for forældrenetværket på skolen.«

»Vi har lagt en plan for de næste 14 dage. I indskolingen, hvor vi er hårdest ramt, undervises eleverne som udgangspunkt i deres stamklasser og sammen med deres faste lærere. Fælles for alle elever er, at vi har aflyst sociale ture ud af huset, ud over brobygning og praktik, der gennemføres som normalt. Og så har vi delt vores udeareal op, så fire klasser må være sammen i ét areal i frikvartererne, men de opfordres til kun at lege med deres klassekammerater.«

Birgitte Pilgård

  • 56 år
  • Skoleleder på Herstedøster Skole i Albertslund Kommune.

– Ville du gerne kunne lukke skolen ned i en periode for at stoppe smitten?

»Jeg synes faktisk, vi har mange handlemuligheder. Men hvis jeg skal finde noget, kunne jeg godt se en fordel i at kunne lukke den klasse ned, hvor vi har 19-20 smittede. Men jeg forstår godt, man holder igen med, at børnene skal sendes hjem, for det har virkelig været en svær tid under pandemien for børn i skolen og familierne, der skal passe deres arbejde.«

– Var det nemmere at håndtere smittetilfælde i december, hvor der var kortere til nedlukning?

»Nej, det er nemmere i dag. Når vi skal vurdere nære kontakter, er det automatisk hele klassen. Førhen skulle vi vurdere, hvem der havde siddet med to meters afstand i 15 minutter, og så skulle de sendes hjem. Det var et kæmpe detektivarbejde. I dag sender vi ikke nære kontakter hjem, men vi har en aftale med et firma, der kan komme med få timers varsel og teste hele klasser, når behovet er der.«

– Hvordan tager forældrene situationen?

»Forældrene er bedre oplyste i dag, så der er heller ikke lige så stor bekymring længere. Medmindre de har en særligt sårbar derhjemme – en syg bedstemor eller en, der er i gang med et kræftforløb eller har et hjerteproblem. Som skoleledelse er vi blevet mere bekendte med, hvad både medarbejdere og forældre går og kæmper med i hverdagen, fordi der er blevet mere åbenhed i forhold til at fortælle om det.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her